duminică , 27 noiembrie 2022

Halloween Charity Ball, organizat de Asociația OvidiuRo, revine la Palatul Parlamentului

Copii

Balul organizat de Asociația OvidiuRo, Halloween Charity Ball, revine anul acesta, după o pauză strategică de trei ani. Pe 25 octombrie, la Palatul Parlamentului, invitații vor avea ocazia să sărbătorească pașii pe care România i-a făcut către conștientizarea importanței educației pentru cei mai săraci copii.

Anul acesta se împlinesc zece ani de când Maria Gheorghiu și Leslie Hawke au fondat Asociația OvidiuRo, cu scopul de a duce copiii săraci la școală și grădiniță. „Simt că ne apropiem, împreună cu instituțiile publice cu care lucrăm, de o strategie națională pentru educația timpurie”, spune Maria Gheorghiu. În urma unui deceniu de programe educaționale adresate copiilor săraci, OvidiuRo și-a îndreptat atenția către educația preșcolară, observând că, fără a primi educație de calitate în primii cinci ani de viață, copiii din familiile foarte sărace ajung în clasa întâi fără o bază de cunoștințe elementare și nu reușesc niciodată să recupereze decalajul față de colegii lor. „Nici nu e de mirare că atâția copii renunță sau pică testele naționale de admitere la liceu, asta în cazul în care ajung până în clasa a opta!”, spune Leslie Hawke.

Iată de ce OvidiuRo a lansat, în 2010, programul Fiecare Copil în Grădiniță, care a crescut spectaculos rata de înscriere și prezență a copiilor la grădiniță. OvidiuRo folosește ca instrument inovativ tichetele sociale de 50 de lei pe lună, oferite părinților și condiționate de prezența zilnică a celor mici la grădiniță. Datorită programului, peste 80% dintre cei 1500 de copii au mers zilnic la grădiniță, față de o rată medie mai mică de 40%, înainte de program.  Fiecare Copil în Grădiniță se desfășoară astăzi în 25 de comunități din 10 județe, iar Balul de Halloween își propune să strângă fonduri pentru anul școlar ce urmează.

Cauza evenimentului atrage un public foarte divers, de la reprezentați ai mediului de business, la politicieni, ambasadori, personalități media, dar și publicul larg, care are ocazia să participe la un concert și o petrecere de amploare. Anul acesta, cei 700 de invitați vor avea ocazia să se costumeze în personaje sau actori, sărbătorind Magia Filmului.

Pachetele de sponsorizare a evenimentului sunt construite în jurul bugetului pe care asociația îl investește pentru susținerea unui copil la grădiniță timp de un an, 340 de euro, ceea ce implică acordarea tichetelor sociale și rechizitelor, formarea profesorilor în metode de predare moderne care stimulează gândirea copiilor, ateliere de vară, transportul în țară, management de program. Mai multe informații se găsesc pe site-ul asociației, www.ovid.ro.

Datorită contribuțiilor pro bono pe care OvidiuRo le obține de la companii, pentru desfășurarea balului, asociația reușește să mențină costurile efective de organizare la numai 10% din fondurile strânse în urma evenimentului.

Foto: Ruti Alon

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus