joi , 7 decembrie 2023

Halloween

halloween

E pentru prima oară când văd cum se sărbătorește Halloween aici, în America. Am fost foarte curioasă de toate obiceiurile și m-aș fi și costumat, dacă aș fi avut unde să mă duc. Dar să stau în casă, singură și costumată, e cam bizar, nu? 🙂 

În Europa nu mi-a plăcut Halloween, nu i-am acordat nici cea mai mică atenție. Aici însă mi se pare inedit și plăcut, poate pentru că nimeni nu imită pe nimeni, sărbătoarea e autentică, e la ea acasă (deși e de origine celtică).

În Atlanta și în împrejurimi, mulți oameni au început să-și decoreze casele încă de acum două săptămâni. Pânze imense de păianjen, monștri, lilieci, vrăjitori, sperietori și dovleci sculptați, le-am văzut pe toate și, dacă în România m-ar fi enervat (cel mult), aici le-am privit cu simpatie.

Azi am cumpărat dulciuri, pentru că știam că vor veni o mulțime de copii la ușă, să ne spună „trick or treat”. Au venit abia acum, la lăsarea serii, și bolul cu ciocolățele și bomboane s-a golit în timp record! Aștept din clipă-n clipă să sune la ușă următoarea gașcă, dar nu mai am ce să le dau…

Am și un dovleac, nu l-am aranjat eu, dar i-am pus acum o lumânare înăuntru și „sărbătoresc”.  Sunt singură, în ambele sensuri ale cuvântului.

***

Urmăriți jurnalul meu american și pe Facebook, sub hashtag-ul #corinainamerica!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *