vineri , 8 decembrie 2023

Heavy metal show: mii de fani s-au distrat cu Deep Purple la București

DP

Fanii rock-ului au avut parte aseară de un concert memorabil pus în scenă de una dintre cele mai iubite trupe de heavy metal din istorie – Deep Purple. Show-ul s-a desfăşurat cu casa închisă, miile de spectatori bucurându-se de un show de excepţie al legendei britanice.

Programul serii a început puţin înaintea orei 20:00, când pe scena Sălii Polivalente au urcat membrii trupei Grimus. Concertul lor a dezgheţat spiritele, publicul făcându-şi încălzirea pentru headlinerul serii pe ritmurile câtorva dintre cele mai cunoscute piese ale clujenilor: „Priveşte-mă”, „In Your Eyes”, „In a Glipmse”, dar şi „High”, cel mai recent single al trupei.

Mult aşteptatul concert al trupei britanice a început la ora 21:00, în aplauzele frenetice ale fanilor. Ian Gillian şi compania s-au dezlănţuit pe scenă într-un concert perfect. Piese cunoscute, reprezentative pentru fanii genului, compoziţii noi, extrase de pe recentul album Now What?!, toate împletite armonios cu solo-uri instrumentale impecabile, au reprezentat pentru cei prezenţi o fascinantă călătorie în timp, un rezumat a peste patru decenii de muzică rock. „Apres Vous” a deschis show-ul, urmat de „Into the Fire”, „Hard Loving Man”, „Strange”, „Vincent”, „Contact Lost”, „Uncommon Man”, „Well Dressed”, „Mule”, „Above and Beyond”, „Lazy”, „Hell to Pay”, „Keys”, „Perfect”, „Space” şi „Smoke”, cele aproape două ore de muzică live încheindu-se cu „Hush” şi „Black Night” la bis.

Deep Puprle nu s-a dezminţit şi a oferit publicului roman un spectacol excepţional, demn de renumele trupei, o dovadă în plus a profesionalismului care o defineşte. Deep Purple rămâne una dintre cele mai bune trupe britanice, un pionier al curentelor heavy metal şi hard rock, un exemplu pentru artiştii tineri şi un reper în istoria muzicală internaţională.

Concertul de la Bucureşti a fost inclus în turneul de promovare a celui de-al nouăsprezecelea material discografic, Now What?!, ce continua cu noi spectacole în Israel, Luxemburg, Belgia, Marea Britanie, Elveţia şi chiar Japonia.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *