vineri , 25 septembrie 2020

Hugh Hefner, fondatorul Playboy, a murit

foto

Publicistul Hugh Hefner, fondatorul revistei Playboy, a murit, miercuri seara, în locuința sa, Playboy Mansion din California, la vârsta de 91 de ani. Creator legendar al uneia dintre cele mai cunoscute mărci ale culturii pop, Hefner s-a stins din cauze naturale, au anunțat reprezentanții Playboy Enterprises, într-un comunicat de presă.

Playboy a apărut în 1953, ca o revistă de nișă, dedicată bărbaților, care publica fotografii nud cu femei, alături de conținut editorial de calitate: articole, interviuri și ficțiune semnată de scriitori cunoscuți. Printre cei care au scris pentru revistă se numără Norman Mailer, Jack Kerouac sau Kurt Vonnegut, iar „interviul Playboy” – un material extins deseori și pe câte 40 de pagini – a devenit în timp un model de jurnalism. Nenumărate celebrități au pozat sau au acordat interviuri senzaționale în Playboy, iar unul dintre realizatorii acestora a fost jurnalistul Lawrence Grobel, un prieten al revistei noastre, despre care puteți afla mai multe din acest interviu.

Marilyn, prima femeie care a pozat pentru Playboy

Întrebat despre începuturile revistei, Hugh Hefner a povestit că a lansat-o cu economii modeste: se pare că ar fi avut doar 600 de dolari și ar fi împrumutat încă 1.000 de dolari de la mama lui. Prima femeie care a acceptat să pozeze pentru Playboy a fost Marilyn Monroe, pe atunci o blondă la început de carieră. Inițial, Hefner ar fi vrut să intituleze publicația Stag Party, răzgândindu-se înainte de lansare. Nu a datat revista, pentru că nu era sigur dacă avea să poată scoată pe piață al doilea număr, scrie Vanity Fair. Însă prima ediție s-a vândut în 54.000 de exemplare, la prețul de 50 de cenți. În 1975, când Playboy vindea cel mai bine, tirajul urcase la 5,6 milioane de exemplare pe ediție.

„Tatăl meu a trăit o viață excepțională, care a avut impact din postura lui de pionier în presă și în cultură, și de voce care s-a aflat în spatele unora dintre cele mai importante mișcări sociale și culturale ale vremurilor noastre. A fost un avocat al dreptului la liberă exprimare, al drepturilor civile și libertății sexuale”, a declarat Cooper Hefner, fiul lui Hugh și chief creative officer al Playboy Enterprises, citat de CNBC.

În ultimii ani, la fel ca restul publicațiilor, Playboy s-a confruntat cu probleme și a scăzut în vânzări. În 2016, într-o încercare de a se reinventa, a anunțat că nu va mai publica fotografii nud, doar pentru a se întoarce la identitatea sa inițială, la începutul anului 2017.

Hugh Hefner „a definit un stil de viață care se află în miezul brandului Playboy, unul dintre cele mai recognoscibile și durabile din istorie”, a mai spus fiul fondatorului.

Hefner a avut numeroase partenere de viață, având el însuși o imagine de playboy cu gusturi excentrice. A fost căsătorit de trei ori, cel mai recent, în 2012, cu Crystal Harris. A avut patru copii: trei băieți (Cooper, David și Marston) și o fiică, Christie.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus