vineri , 1 decembrie 2023

Hugo Chavez a murit

Juramentacion Comites por el SI en Valencia

Liderul venezuelean Hugo Chavez amurit, marți, la Caracas, din cauza cancerului de care suferea. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele statului, Nicolas Maduro, la televiziunea publică.

„Am primit informaţia cea mai grea şi cea mai tragică pe care am putea-o anunţa poporului nostru. La ora 16.25 (22.55 ora României), astăzi, 5 martie, a murit comandantul nostru, preşedintele Hugo Chavez Frias”, a declarat Maduro, adresându-se poporului venezuelean. Printre primele măsuri ale Guvernului a fost mobilizarea de militari și agenți de poliție pe străzile marilor orașe, pentru a „garanta pacea” după moartea președintelui, a mai spus Nicolas Maduro. „Armata naţională şi poliţia naţională au fost mobilizate pentru protejarea poporului nostru şi garantarea păcii”, a declarat vicepreședintele. „Suntem uniţi în respectarea Constituţiei şi a voinţei comandantului nostru suprem Hugo Rafael Chavez Frias”, a dat spus și ministrul Apărării, Diego Molero.

Hugo Chavez , bolnav de cancer din 2011, era internat într-o clinică militară din Caracas. Vinerea trecută, la inaugurarea unei capele în cadrul unității sanitare unde se afla președintele, un preot a oficiat o slujbă în speranța însănătoșirii acestuia. Momentul a fost difuzat, în direct, la televiziunea publică.

Hugo Chavez a condus Venezuela vreme de 14 ani, fiind unul dintre cei mai charismatici lideri sud-americani, în ciuda controverselor pe care le-a creat cu „revoluția sa socialistă” și stilul exuberant și neconvențional. În octombrie 2012, el fusese reales, pentru un mandat de șase ani, cu 54,42 la sută din voturi faţă de 44,97 la sută pentru candidatul opoziţiei, Henrique Capriles Radonski.

Chavez era divorțat de două ori și avea patru copii.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *