miercuri , 4 octombrie 2023

A început aventura Eurovision 2014 şi pentru România: Paula și Ovi sunt la Copenhaga

PaulaOvi

De astăzi, 30 aprilie, începe competiţia în linie dreaptă şi pentru echipa României aflată la Copenhaga. Artiştii iau azi primul contact cu scena de la B&W Hallerne din Copenhaga, unde susţin prima repetiţie, înregistrarea, alături de ceilalţi concurenţi, a piesei „Join Us” – sloganul Eurovision 2014, o scurtă întâlnire cu presa internaţională, iar mai târziu o vizită la Ambasada României la Copenhaga. Despre toate acestea veţi afla în fiecare zi, începând de astăzi până în 11 mai, în Agenda Eurovision, difuzată de TVR 1, de la ora 21.00.

„Avem un program încărcat azi, dar Paula şi Ovi sunt în formă. Abia aşteaptă să urce pe scenă pentru repetiţie, să simtă explozia de energie adusă de acest eveniment, dar mai ales să vadă la discuţiile cu organizatorii de la viewing room cum va arata filmarea pregătită României pentru momentul de pe scenă. Tot azi avem şi prima întâlnire cu presa, spre seară. Deja avem semnale de la jurnalişti dornici să-i întâlnească pe reprezentanţii noştri”, a spus Liana Stanciu, şeful delegaţiei Eurovision de la TVR.

Zbor cu peripeţii către Eurovision 2014

Delegaţia României la Eurovision a ajuns, marţi noapte, la Copenhaga, după o conferinţă de presă organizată de TVR chiar la aeroport şi un zbor cu emoţii.

Marţi, 29 aprilie, după o întâlnire cu presa şi fanii din ţară chiar în noul terminal Plecări al Aeroportului Internaţional Henri Coandă, Paula Seling şi OVI au plecat spre Copenhaga, unde se desfăşoară finala internaţională Eurovision Song Contest. Drumul nu a fost lipsit de peripeţii pentru reprezentanţii noştri, însă optimismul şi norocul au făcut ca, la sfârşitul zborului, să se aplice vechea zicală „totul e bine când se termină cu bine”.

Paula Seling şi OVI, precum şi Liana Stanciu, şeful delegaţiei noastre la Eurovision 2014, şi-au primit biletele de avion chiar la conferinţa de presă, unde jurnaliştii şi-au satisfăcut toate curiozităţile pe care le aveau în privinţa participării României la această ediţie a competiţiei și şi-au făcut poze cu artiştii. La aeroport au fost prezente şi familiile interpreţilor, cei doi băieţi ai lui OVI ţinând să-şi petreacă tatăl până în ultimul punct unde autorităţile aeroportului permit accesul persoanelor care nu călătoresc. Artiştii au fost în numeroase rânduri abordaţi de pasageri din aeroport, care le-au urat succes şi i-au asigurat de întregul lor suport moral.

Plecarea din Bucureşti a delegaţiei TVR şi a reprezentanţilor noştri la Eurovision a fost la ora 17.50, iar zborul presupunea o escală de o oră în Amsterdam. Şi în avion, echipa României a fost întâmpinată cu aplauze de călători, iar echipajul aeronavei a ţinut să anunţe la microfon prezenţa artiştilor. Interpreţii au oferit autografe colegilor de călătorie, iar o adolescentă le-a făcut chiar un cadou – câte o schiţă în creion cu portretele lor. La aterizarea în Amsterdam, OVI şi-a îndeplinit un vis din copilărie – acela de a se aşeza la manşa aeronavei.

Din nefericire, la punctul de control paşapoarte din capitala Olandei, OVI a constatat că… nu mai are paşaportul asupra sa. Cum avionul cu care tocmai zburaseră se pregătea să se întoarcă la Bucureşti, iar cel spre Copenhaga urma să decoleze în scurt timp, a început o cursă contracronometru, cu alergări, căutări, apeluri telefonice şi multe emoţii. Din păcate, paşaportul lui OVI nu a fost găsit. Însă artistul avea la el o copie a actului de identitate. Timpul pierdut a făcut ca delegaţia României să nu ajungă la timp la îmbarcare, dar o problemă tehnică a aeronavei care urma să transporte echipa a necesitat înlocuirea avionului cu un altul – exact timpul necesar reîntregirii delegaţiei. Ghinionul companiei aeriene a fost norocul echipei noastre, ceea ce a determinat-o pe Liana Stanciu să-l suspecteze pe OVI că ar fi făcut „o magie”, iar pe OVI să afirme, natural: „It’s a miracle…”. Zborul cu peripeţii s-a încheiat cu bine pentru delegaţia noastră, la miezul nopţii.

Eurovision 2014 în cifre. Desfăşurare de forţe pentru Paula, Ovi şi ceilalţi concurenţi

Pentru a treia oară în istoria de 59 de ani a Eurovision, concursul are loc la Copenhaga, după 1964 şi 2001. Peste 1600 de jurnalişti din peste 80 de ţări sunt acreditaţi la competiţia muzicală din Danemarca, ei urmând să participe la peste 45 de evenimente destinate presei la Eurovision.

Peste 700 de specialişti alcătuiesc echipa tehnică şi de organizare a evenimentului, iar un număr de 500 de voluntari asigură suport pentru desfăşurarea în bune condiţii a festivalului muzical. Peste 180 de milioane de telespectatori din Europa şi din întreaga întreaga lume sunt aşteptaţi să urmărească semifinale (6 si 8 mai) şi finala din acest an (10 mai).

O structură din oţel care cântăreşte 40 de tone şi înaltă de peste 20 de metri a fost construită pe scena evenimentului. Scena propriu-zisă, podeaua, este una de LED-uri montate pe o structură de aluminiu şi sticlă, aceasta putând susţine panouri de leduri cu o greutate de maxim o tonă fiecare. 32 de proiectoare dispuse pe marginea scenei îi vor pune şi mai mult în valoare cei 37 de reprezentanţi ai ţărilor participante la Eurovision 2014. 10 mixere de sunet sunt aplasate la B&W Hallerne, locul de desfăşurare a festivalului pentru a sigura cele 100 de canale wireless pentru monitorizarea sunetului în căşti şi microfoane. Echipa de sunet, formată din 30 de profesionişti, va asigura sunetul în Dolby Surround 5.1. Peste 11 kg de amplificatoare atârnă din tavanul salii de spectacole. 22 de camere, printre care două macarale şi 5 pe şine, un sistem care asigură transmisie 3D şi 2D, precum şi două stready-cam vor transmite şi înregistra Eurovision Song Contest de anul acesta.

37 de ţări participă la competiţie, Paula Seling şi OVI urmând a urca pe scenă în cea de-a doua semifinală, pe 8 mai şi – dacă se califică – în finala din 10 mai.

Mai multe informaţii despre concursul Eurovision din acest an găsiţi pe eurovision.tvr.ro şi pe www.facebook.com/eurovision.romania.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *