miercuri , 4 octombrie 2023

Ingrid Bergman și clanul micilor Rossellini

IngridFoto: tumblr.com

Ingrid Bergman, fotografiată alături de trei dintre copiii ei: Isotta Ingrid Rossellini, Robertino Rossellini și Isabella Rossellini.

Înainte de mariajul său cu regizorul Roberto Rossellini, actrița suedeză a mai fost căsătorită – cu neurochirurgul Petter Aron Lindström, cu care a avut o fiică, jurnalista de televiziune Pia Lindström. De fapt, legătura cu Rossellini a început în 1950, când atât Bergman, cât și cineastul italian erau căsătoriți. Nașterea idilei lor adultere a fost subiectul unui scandal monden în presa vremii, care a forțat-o pe Ingrid să rămână în Europa până în 1956, după ce avusese parte de un deceniu de faimă peste Ocean. În acel an, însă, a revenit la Hollywood, în filmul „Anastasia”, care i-a adus cel de-al doilea Oscar și iertarea fanilor.

Robertino s-a născut pe 2 februarie 1950, iar gemenele Isabella (care a devenit model și actriță) și Isotta (profesoară de literatură italiană) au venit pe lume doi ani mai târziu, pe 18 iunie 1952. Bergman și Rossellini au diovorțat în 1957, iar actrița s-a recăsătorit în 1958 cu Lars Schmidt, alături de care a rămas până în 1975.

Ingrid Bergman a murit pe 29 august 1982, la Londra, din cauza unui cancer la sân. Cenușa ei a fost împrăștiată în mare, pe coasta vestică a Suediei, în apropiere de satul pescăresc Fjällbacka, unde îi plăcea să-și petreacă verile.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *