duminică , 1 octombrie 2023

Irina Rădulescu: Top 5 filme preferate

Irina

Actrița Irina Rădulescu ne-a făcut pe plac și ne-a dezvăluit care sunt cinci dintre filmele sale preferate. Un top din care ne putem inspira de fiecare dată când viața ni se pare fadă și când simțim nevoia să evadăm în alte lumi.

IRINA RĂDULESCU:

  • Cel mai drag film sufletului meu este „Bobby Deerfield”, cu Al Pacino şi Marthe Keller, în regia lui Sydney Pollack. O poveste de dragoste ce se ţese pe drumurile şerpuite ale Toscanei… Un film despre lucrurile simple care fac viaţa frumoasă şi care îţi desenează destinul. Un film despre o întâlnire… acea întâlnire… acel „ceva” care te „ţine”, fără să ştii de ce, iar când afli, e puţin prea târziu. Am văzut acest film copil fiind şi m-a fascinat. După nişte ani l-am revăzut, înţelegând mai multe, desigur, şi a devenit filmul meu de suflet.
  • Ar fi apoi „La vita e’ bella”, de Roberto Benigni. Perspectiva de joc asupra acelor orori înfăptuite de oameni este sfâşietoare… Un film plin de sensibilitate, candoare şi umor. Contrastul dintre acestea şi realitatea cruntă creează un efect dramatic unic. Iar lumina din ochii copilului este parcă lumina speranţei şi a vieţii, într-o lume a morţii, pe care el n-o percepe graţie tatălui, care moare tot sub formă de joc.
  • „În the mood for love”, în regia lui Wong Kar Wai, este iar un film foarte drag mie. Acest regizor este un meşter al atmosferei, cu un stil extrem de senzual şi misterios. Povestea este una simplă, dar felul în care ea se desfăşoară cinematografic este special. Este stilul unic al regizorului.
  • „Hero”, cu Jet Li, s-a lansat când eram în liceu. L-am văzut de câteva ori la rând, ajungând să mă duc chiar şi singură la cinema pentru a-l revedea. Dincolo de admiraţia mea pentru artele marţiale, am admirat felul în care acest univers este integrat într-un film artistic. În film joacă şi protagoniştii din „În the mood for love” – Tony Leung Chiu Wai şi Maggie Cheung – actori foarte interesanţi. Imaginea filmului este minunată, fiecare moment al poveştii având gama lui cromatică, definitorie. Eu l-aş numi un film epopeic.
  • Last but not least ar fi „Once Upon A Time in America”, capodoperă cinematografică. Un film al caracterelor umane, aş spune. Cum se manifestă caracterul omului la fiecare vârstă a lui. O adevărată lecţie de artă cinematografică, de actorie şi, nu în ultimul rând, de viaţă. Once upon a time in America poate fi, până la urmă, Once upon a time anywhere… Pentru că omul „sfinţeşte” locul, nu…?

Pe Irina Rădulescu o puteți urmări, în fiecare miercuri, de la 21.30, în serialul „Tanti Florica”, de la ProTV, unde îi dă replica lui Florin Călinescu. De asemenea, o veți putea admira pe scena Teatrului Mic din Capitală, în piesa „Volpone”, de Ben Jonson, în regia lui Vlad Cristache. Premiera va avea loc pe 6 decembrie, iar spectacolul se va juca și în data de 8 decembrie.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *