vineri , 8 decembrie 2023

Isabella Rossellini: Mi-ar plăcea să mai lucrez ca model, dar sunt considerată prea bătrână

Isabella

Isabella Rossellini mărturisește că i-ar plăcea să mai lucreze ca model, dar că luma modei nu mai are loc pentru femei de vârsta sa. Actrița, care a împlinit 60 de ani și care a fost imaginea Lancome vreme de 14 ani, se consolează însă cu faptul că fiica sa i-a călcat pe urme.

„Mi-ar plăcea să mai fac modelling, dar nu mai există modele care să poată lucra la 60 de ani, căci sunt considerate prea bătrâne”, spune Isabella Rossellini, într-un interviu pentru Huffington Post. Actrița, mamă a doi copii, a explicat și că lumea modei s-a schimbat mult față de perioada în care ea se afla la apogeul carierei. „S-a dezvoltat foarte mult. Astăzi i se acordă modei o atenție de care nu se bucura înainte”. Deși se consideră „practic retrasă” din domeniu, Rossellini nu și-a pierdut farmecul și a fost, totuși, ofertată să reprezinte compania Bulgari într-o campanie semnată de celebra fotografă Annie Leibowitz.

Fiica regretatului regizor italian Roberto Rossellini și a actriței suedeze Ingrid Bergman și-a început cariera de model la vârsta de 28 de ani, când a fost fotografiată de Bruce Weber pentru ediția britanică a revistei Vogue. Rossellini a fost, apoi, cel mai bine plătită actriță din lume, primind pentru contractul său cu Lancome două milioane de dolari pe an. Compania a renunțat însă la colaborare la doar câteva zile după ce vedeta a împlinit 40 de ani, înlocuind-o cu mai tânăra Juliette Binoche, pe atunci în vârstă de 33 de ani. „Mi-au trimis atâtea flori când am împlinit 40 de ani, era ca la morgă. Am știut că sunt moartă. Mi-au spus: Fii recunoscătoare, Isabella. Ești norocoasă că ai rezistat atât de mult în domeniu”.

Celebritatea, valabilă pentru câțiva ani, „ după care ești passé”

Nu este pentru prima dată când Isabella Rossellini își exprimă dezamăgirea vizavi de percepția proprietarilor de mari branduri de modă în ce privește vârsta. Într-un interviu acordat în 2006 revistei Time, ea a vorbit despre natura efemeră a meseriei de model. „Am avut o carieră foarte lungă. Asta pare să fie o raritate în zilele noastre. Și lucrul acesta se aplică și actorilor. Cultura celebrității ne-a redus perioada de succes la patru, cinci sau șase ani, după care ești passé. Nu știu care e problema. Există o discriminare în ce privește vârsta în modelling și la Hollywood. Mi-ar plăcea să le văd mai des pe Diane Keaton sau pe Sissy Spacek, dar nu le mai vedem atât de des ca înainte”, a declarat Rossellini.

Dresează câini pentru orbi

În prezent, Rossellini trăiește în Long Island, New York, unde se implică în dresajul de câini pentru orbi. Fiica sa, Elettra Rossellini Wiedemann, în vârstă de 29 de ani, a urmat-o pe plan profesional, într-o carieră care a început, întâmplător, tot cu o campanie realizată de fotograful Bruce Weber. La 18 ani, Elettra a semnat un contract cu Abercrombie and Fitch, iar de atunci a fost imaginea unor branduri precum Bill Blass, Ferragamo și Lancome.

Isabella Rossellini se declară încântată de alegerea fiicei sale de a deveni model. „Este meseria perfectă pentru o femeie tânără. Da, trebuie să fii slabă, dar înveți multe lucruri despre stil și estetică. Apoi, călătorești în toată lumea, cunoști multe culturi. Să fii model este ca și cum ai merge la o școală de maniere și deprinderi sociale, doar că e mai puțin plictisitor”, crede fostul manechin.

Isabella Rossellini

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *