vineri , 8 decembrie 2023

Joe Cocker despre Ray Charles: „Am pierdut o grămadă de prieteni din cauza lui!”

JC

Joe Cocker, artistul care a inspirat milioane de fani, dar şi muzicieni din lumea întreagă, va sosi la Bucureşti, în luna august, pentru un concert la Sala Palatului. Artistul a povestit într-un interviu ce mare muzician i-a marcat cariera.

Joe Cocker este considerat a fi un mare interpret de muzica soul şi blues alb, genuri preferate cu predilecţie de către artiştii de culoare, precum Ray Charles). O privire atentă asupra muzicii lui Joe Cocker conduce la concluzia că artistul a reprezentat o sursă de inspiraţie pentru cântăreţii tineri, drept exemplu stând chiar melodiile sale, din care s-au tăiat sample-uri pe care le folosesc în muzică lor foarte mulţi artişti, de toate genurile. Dar chiar şi un mare cântăreţ precum Joe Cocker a avut la început o sursă de inspiraţie. Acesta a povestit într-un interviu că cel care l-a influenţat la începutul carierei sale a fost nimeni altul decât Ray Charles. „Iubeam rock-ul, dar când l-am ascultat prima oară pe Ray (am ascultat un blues) am început să realizez… Întotdeauna am crezut că rock-ul înseamă să ţipi cât mai tare, să te simţi bine… dar ascultându-l pe el mi-am dat seama că e mult mai mult de atât! Când l-am auzit pe el pentru prima oară am renunţat să mai ascult altceva” a spus Joe Cocker despre sursa sa de inspiraţie.

Am dus cam departe pasiunea pentru Ray Charles!”

În anii ´80 Joe Cocker şi Ray Charles au fost protagoniştii unui interviu comun, fiecare având ocazia să îi declare preţuirea celuilalt. Ray Charles a spus despre Joe Cocker: „Când l-am ascultat pentru prima oară am gândit că e grozav! Am zis: pentru prima dată, ascult pe cineva şi pot spune că observ că e şi sentiment acolo. A luat câte ceva de la mine, a mai pus de la el şi a făcut ceva fresh… care îmi place!” O declaraţie cât se poate de caldă şi elegantă. Însă Joe Cocker a fost puţin mai dur decât Ray şi a spus râzând: „Am pierdut mulţi prieteni din cauza lui!” Ray a râs măgulit spunând: „Îmi pare rău pentru asta!” Joe a mai spus: „Aveam 16 ani şi prietenii mei se gândeau că am păţit ceva… devenisem antisocial, ascultam tot timpul discurile lui Ray Charles. Am dus cam departe pasiunea pentru Ray Charles!”

Nu ratați concertul de pe 4 august, de la Sala Palatului!

Joe Cocker va concerta la Sala Palatului din capitala pe 4 august într-un concert ce face parte din turneul „Fire It Up Summer Tour”’, turneu ce promovează cel mai recent album al lui Joe Cocker: „Fire It Up”. Materialul discografic conţine atât melodii clasice de suflet, balade romantice, cât şi piese pline de energie şi vigoare.

Pentru toţi cei care doresc să îl asculte live pe Joe Cocker, biletele au preţuri cuprinse între 135 de lei şi 750 de lei. Acestea se găsesc în următoarele locaţii: Sala Palatului, Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Magazinul BILETOO din incinta Cinema Patria (bd Magheru nr 12-14), Magazinele Flanco, Domo, Vodafone, Inmedio, Orange, Germanos, Librăriile Adevărul şi Eminescu, Magazinele Diverta, Muzica, Palatul Naţional al Copiilor şi Staţia de Metrou Unirii 1. Cei ce doresc să comande biletele online o pot face de pe BILETOO.ro, BLT.ro, BILETE.ro, MYTICKET.ro sau EVENTIM.ro.

Concertul „JOE COCKER” va avea loc pe 4 August 2013 la Sala Palatului din Bucureşti şi este un eveniment organizat de Project Events în colaborare cu Marshall Arts.

Foto: helmut-pangerl.de

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *