joi , 7 decembrie 2023

Johann Strauss Ensemble revine în România, pentru al 11-lea an consecutiv

Johann Strauss Ensemble

Pentru publicul român, muzica vieneză a devenit o tradiție în perioada sărbătorilor de iarnă. Drept mărturie stă cel de-al unsprezecelea an consecutiv în care orchestra Johann Strauss Ensemble a fost invitată să concerteze în țara noastră.

Muzicienii austrieci, supranumiți de presa internațională „Regii Valsului”, vor străbate România într-un turneu național, între 10 si 21 decembrie. Vor avea loc reprezentații în Iași, Bacău, Bistrița, Târgu Mureș, Cluj, Arad, Oradea, Timișoara, Sibiu, Brașov și București.

Concertul de la București va avea loc pe 21 decembrie, în proaspăt renovata Sală Mare a Teatrului Național. Acest spațiu creează decorul ideal al unui basm perfect sincronizat cu perioada sărbătorilor de iarnă. Farmecul incontestabil al Johann Strauss Ensemble stă în pasiunea de a reda sunetul pur vienez. Pentru a se apropia cât mai mult de culoarea autentic straussiană, muzicienii concertează în stilul Stehgeiger. Acest lucru presupune dublul rol al concertmaestrului, el fiind, în același timp, și dirijor, și solist. Această tehnică a fost folosită de Johann Strauss cu scopul de a sparge barierele dintre orchestră și public.

Dirijorul ansamblului, Russell McGregor, o prezență plină de magnetism, nu a dezamăgit niciodată exigența publicului român. Înzestrat cu o energie molipsitoare, muzicienii, ca  și spectatorii, rezonează sub bagheta sa. Vioara la care cântă a fost fabricată în anul 1697, de către Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

În fiecare an, austriecii se întorc cu entuziasm în țara noastră, afirmând că ar putea aduna într-un roman peripețiile prin care au trecut în turneele românești. De la simple anecdote, la inedita reprezentație din 2010, când autocarul cu recuzită a rămas blocat pe drumurile înzăpezite, iar muzicienii au concertat în blugi si pulovere.

Johann Strauss Ensamble reunește unii dintre cei mai talentați muzicieni ai Austriei, rețeta succesului lor fiind calitatea incontestabilă a actului artistic, precum și ușurința de a se conecta cu publicul.

Prețul biletelor variază între 95 și 300 de ron, în funcție de categoria aleasă. Spectatorii interesați își pot procura biletele prin intermediul platformei online www.ticketnet.ro , agenția oficială de ticketing a concertului, la casa de bilete a Teatrului Național, în rețeaua agențiilor Eurolines și TUI TRAVELCENTER, magazinele Inmedio, la Oficiile Poștei Române, Librăria Eminescu, la Unirea Shopping Center – et.2, corp central,  și online prin www.bilete.ro, www.biletoo.ro, www.ticketstore.ro, www.startickets.ro, www.vreaubilet.ro și www.bilet.ro.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *