vineri , 25 iunie 2021

Jurnaliștii, cei mai mari băutori de cafea

cafea

Prieteni, să nu vă mirați că pagina noastră de Facebook abundă în fotografii care au ca temă cafeaua: un studiu dat publicității recent arată că cei mai mai băutori ai acestei băuturi minunate sunt jurnaliștii. Ei consumă, de regulă, cel puțin trei cești de cafea pe zi, cauza principală – zic participanții la sondaj – fiind stresul de la locul de muncă. Pentru noi, însă, pe primul plan e plăcerea gustului!

Un studiu realizat în rândul a 10.000 de persoane arată că cei mai împătimiți consumatori de cafea sunt ziariștii, 70 % dintre ei declarând că, dacă nu își iau zilnic doza de licoare neagră, capacitatea de muncă le este afectată, scrie The Guardian. În plus, 85 % dintre jurnaliști au mărturisit că beau cel puțin trei cești de cafea zilnic.

„Se pare că a consuma cafea este o necesitate la locul de muncă într-o mare varietate de profesii”, au declarat cercetătorii care au realizat studiul, publicat de Pressat. „Cei mai mari consumatori, care beau peste patru ceşti cu cafea pe zi, sunt cei cu cariere stresante: jurnaliştii consumă cel mai mult, urmaţi îndeaproape de poliţişti şi profesori”, mai spun cercetătorii.

Medicii recomandă ca doza zilnică de cafea să nu depășească 200 de miligrame de cofeină, ceea ce înseamnă două căni sau patru cești. Consumul mare de cafea poate provoca accidente vasculare cerebrale și probleme cardiace. Participanții la sondaj sunt însă conștienți – în proporție de 62 % – de aceste riscuri.

cafea2

Cei mai mari băutori de cafea:

Jurnaliștii și personalul din mass-media

Polițiștii

Profesorii

Instalatorii și lucrătorii comerciali

Asistentele și personalul medical

Directorii de companii

Comercianții prin telefon

Persoanele care lucrează în domeniul IT

Persoanele care se ocupă de comerțul în cantități mici

Șoferii

 Foto: tumblr.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus