vineri , 8 decembrie 2023

Klaus Iohannis este noul președinte al României. Victor Ponta: „L-am sunat și l-am felicitat pentru victorie”

KP

Klaus Iohannis este noul președinte al României, după ce a obținut 54,66 % din voturi la alegerile prezidențiale din 16 noiembrie, la diferență majoră de conracandidatul său, Victor Ponta, care a adunat 45,33 % din voturi. Duminică seara, după ora 23.00, Victor Ponta a declarat că l-a sunat pe candidatul ACL și l-a felicitat pentru victorie.

„Poporul are întotdeauna dreptate. L-am sunat pe domnul Iohannis, l-am felicitat pentru victorie şi eu şi toţi colegii mei, cât timp vom fi în poziţii publice, ne vom face datoria faţă de ţară. În rest, am spus, poporul are întotdeauna dreptate şi e normal să fie aşa şi îmi doresc un singur lucru, ca să înţelegem că suntem o ţară democratică şi, aşa cum eu accept rezultatul, sper să-l accepte şi cei care vor să protesteze şi nu au de ce să protesteze”, a spus Ponta.

Klaus Iohannis a obținut 54,66 % din voturi în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, iar Victor Ponta a fost votat de 45,33 % din alegătorii care au ajuns la urne, arată rezultatele anunțate, luni la ora 9.00, de Biroul Electoral Central, care a centralizat 96,50 % din procesele verbale.

Numărul total al alegătorilor înscrişi în listele permanente este de 14.255.470, iar voturile valabil exprimate sunt de 8.904.685 (98,55%), în timp ce 130.887 au fost voturi nule (1,44%).

Foto: romaniatv.net

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *