vineri , 22 septembrie 2023

La mulți ani, Jack Nicholson!

jack1

Jack Nicholson împlinește, astăzi, 76 de ani. Actorul care reușește să transmită emoții, mesaje sau chiar povești întregi prin simpla sa prezență își păstrează, în ciuda trecerii vremii, șarmul unic ce l-a consacrat în rândul admiratorilor săi.

Jack Nicholson a fost nominalizat la premiul Oscar de 12 ori și l-a câștigat de trei ori, pentru Zbor deasupra unui cuib de cuci, Mai bine nu se poate și Cuvinte de alint. Este de asemenea unul dintre cei doar doi actori nominalizați la Premiul Oscar în fiecare deceniu din anii ’60 și până în anii 2000 (celălalt fiind Michael Caine). A câștigat șapte premii Globul de Aur și a primit premiul Kennedy Center Honor în 2001.

A făcut istorie în cinematografia mondială în filme precum Easy Rider, Strălucirea, Batman, A Few Good Men, About Schmidt sau Something’s Gotta Give. Și cine poate uita, vreodată, partitura sa Poștașul sună întotdeauna de două ori, unde a jucat alături de Jessica Lange?

Viața sa sentimentală a actorului a fost mereu în atenția presei, poate și datorită faptului că a tratat-o cu discreție. A avut relații cu femei frumoase – actrițe și modele – precum Michelle Phillips, Bebe Buell, and Lara Flynn Boyle. Cea mai lungă poveste de dragoste pe care a trăit-o a fost cea cu Anjelica Huston, fiica regizorului John Huston. Starul are patru copii: Jennifer (47 de ani), Honey Hollman (30 de ani), Lorraine (22 de ani) și Raymond (20 de ani).

Jack Nicholson locuiește și în prezent în casa lui din Mulholland Drive pe care o deține din anii ’70 și unde a fost vecin cu Marlon Brando și Warren Beatty. Spune că îi place să ducă o viață liniștită și „să se bucure de lucrurile simple ale vieții, care întodeauna sunt gratuite”.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *