vineri , 23 iulie 2021

La plimbare prin Piedmont Park

Piedmont Park Atlanta

Nu-i la fel de frumos ca Herăstrăul sau ca Englischer Garten din München, dar Piedmont Park e un loc unde cu siguranță o să mă întorc.

Atlanta are din plin zone verzi, v-am mai povestit, nu degeaba a fost botezat „orașul din pădure”; chiar și în downtown și midtown se dă întrecere între copaci și zgârie-nori, iar dacă ajungi într-o porțiune unde predomină clădirile, la câteva minute de mers cu mașina intri în câte o zonă de case unde juri că ești în mijlocul pădurii, deși ești chiar în miezul metropolei. Descopăr Atlanta zi de zi și mă îndrăgostesc tot mai tare de locul ăsta, felul în care și-a păstrat natura fiind primul meu motiv!

2Midtown Atlanta/Piedmont Park

Până azi, însă, nu fusesem în niciun parc din Atlanta, iar primul în care am ajuns e Piedmont Park, situat între midtown și zona Virginia Highlands (una dintre favoritele mele). Nu e cel mai frumos parc pe care l-am văzut vreodată, și nu din cauză că n-ar fi bine amenajat, dar e prea popular pentu gustul meu. În Piedmont Park au loc tot felul de evenimente, iar azi se pregăteau pentru festivalul Music Midtown. Nu-i nici o plăcere să inhalezi gaze de eșapament de la ATV-urile organizatorilor care se plimbă pe aleile parcului…

Clara Meer Lake AtlantaLacul Clara Meer, Piedmont Park

N-am avut senzația pe care o aveam când ieșeam în Herăstrău sau în Englischer Garten din München, aceea că te afli departe de agitația orașului și că natura te absoarbe cu totul în frumusețea ei. Dar, totuși, orice parc e o oază de liniște și o sursă de pace – mergi pe jos câteva ore, te mai oprești să te uiți la rațe, mai vezi și câte o veveriță, apoi o iei la pas din nou și ești vindecat de orice grijă pe lume!

Piedmont Park Atlanta

***

Urmăriți jurnalul meu american și pe Facebook, sub hashtag-ul #corinainamerica!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus