sâmbătă , 2 decembrie 2023

„La Ultima Calle”, nostalgie și umor la Barcelona

bcn_05

Cinemateca ASTRA FILM vă invită joi, 14 martie de la ora 18:00 la filmul La ultima calle (Ultima Stradă)  de Rasmus Sievers şi Marina Monsonís, câştigător al Premiului pentru cel mai bun documentar al competiţiei STUDENT la ASTRA FILM FESTIVAL 2012.

La Barcelona, pe malul Mediteranei, o rămăşiţă a vechiului oraş a rezistat atacurilor dezvoltării imobiliare pe un promontoriu care desparte plaja urbană de noul port nautic. Străzile marinărești din La Barceloneta se întind în umbra apartamentelor unde încă vezi haine atârnând la uscat în balcoane şi poţi deosebi uşor vecinii noi de „băştinaşi” prin felul în care nou-veniţii „habar n-au să-şi întindă rufele cum trebuie”. Locuitorii din La Barceloneta îşi apără cartierul şi îsi povestesc vieţile pregătindu-se pentru festivalul anual de pe strada lor, care depinde mai puţin de birocraţia oraşului si mai mult de bunăvoinţa locuitorilor. Fiecare colţişor al cartierului e plin de legende şi amintiri, pe care eroinele filmului, pensionare energice şi mereu cu zâmbetul pe buze, le cunosc prea bine. Cei doi tineri regizori reuşesc să surprindă esenţa unei lumi care dispare într-un film amuzant, autentic şi profund uman.

Proiecţiile Cinematecii au loc la ASTRA FILM, la Sala Studio din Piaţa Huet nr.12.

Filme documentare, la Târgu Mureș

În timp ce sibienii sunt invitaţi pe străduţele vechi din Barcelona, cinefilii din Târgu Mureş au parte de specialităţi ASTRA FILM într-un un meniu bine asortat de filme documentare româneşti şi internaţionale ce vor fi prezentate la sufrageria J’ai Bistrot în săptămâna 11-16 martie. Evenimentul de la Târgu Mureş face parte din programul Caravanei ASTRA FILM, care a călătorit deja în acest an la București, Cluj, Iași și Timișoara. Caravana ASTRA FILM va continua să străbată ţara pe tot parcursul anului, până în octombrie când are loc ediţia care aniversează 20 de ani de existenţă a ASTRA FILM FESTIVAL.

Cinemateca ASTRA FILM a fost iniţiată în 2007. A făcut parte din programul „Sibiu Capitală Culturală Europeană”  titlul „365 ferestre spre lume”, fiind singurul proiect cultural cu desfăşurare zilnică pe parcursul întregului an.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *