Francezii au inventat arta de a trăi, iar capitala lor continuă să reprezinte emblema sofisticării și a romantismului. Dacă Louvre este cel mai vizitat muzeu al lumii, iar Turnul Eiffel este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice, ceea ce atrage în fiecare an o mulțime de turiști la Paris este tocmai acel art de vivre, imposibil de recreat în altă parte.
Orașul însuși, chiar și lipsit de celebrele sale puncte de interes, fascinează orice călător prin bulevardele sale elegante, prin cafenelele fermecătoare și piețele pline de culoare, prin magazinele strălucitoare, Sena și, bineînțeles, colecțiile impresionante de artă. Parisul îi obligă chiar și pe cei mai tensionați turiști să devină, măcar preț de câteva zile, hedoniști convinși. Să se așeze la o masă într-un bistro cochet, să comande un café crème și un croissant și să uite de orice grijă, savurând plăcerea de a-și oferi plăcere. Deși mulți îi blamează pe parizieni pentru complexul lor de superioritate, dezvoltat în urma traiului într-unul dintre cele mai admirate orașe de pe Pământ, oamenii sunt de fapt deschiși și primitori. Sunt gata să te ghideze dacă te-ai rătăcit pe stradă, alergând după Turnul Eiffel – ținta care, de oriunde ai privi-o, pare atât de ușor de ajuns, păcălindu-te că poți străbate într-o clipită distanța ce te desparte de ea. Cu șalurile lor aruncate nepăsător peste umeri, cu aerul lor elegant și ușor preocupat, parizienii par să fie o nație distinctă, separată de restul francezilor de o barieră nevăzută, nicidecum autoimpusă, ci născută firesc în atmosfera magnifică în care au norocul să viețuiască.
O simplă plimbare prin Paris te poate duce pe urmele artiștilor, intelectualilor și ai îndrăgostiților celebri de altădată. Fiecare colțișor este încărcat de emoție, fiecare stradă pietruită îți oferă o călătorie în trecut, iar bătrânele clădiri printre care au răsărit construcții moderne alcătuiesc un melanj cuceritor de vechi și nou, de istorie și prezent, împletite cu rafinament într-un tablou perfect prin toate imperfecțiunile sale. Parisul este orașul bucuriilor simple, în care îți vei reaminti să trăiești.
Sunt locuri extraordinare pe care le poți vizita la Paris, dar îți recomandăm câteva pe care ar fi, într-adevăr, mare păcat să le ratezi.
- Vizitează Muzeul Louvre, colosul în formă de „U” care adăpostește unele dintre cele mai cunoscute și mai frumoase opere de artă din lume.
- Admiră Turnul Eiffel și lasă-te vrăjit de peisajul care ți se așterne în fața ochilor de la înălțimea celor 279 de metri ai construcției.
- Mergi la Catedrala Notre Dame, un loc de o frumusețe rară, unde nu vei ști ce să admiri mai întâi și de unde vei pleca mai bogat și mai senin.
- Nu rata operele de artă de la Musée d’Orsay. Nu se știe când vei mai avea prilejul să respiri lângă un Matisse sau un Van Gogh.
- Mergi la o plimbare prin Montmartre și intră neapărat în Bazilica Sacré Cœur.
- Trebuie să vezi și arhitectura Centrului Pompidou și muzeul său de artă modernă.
- De asemenea, Domul Invalizilor și mormântul lui Napoleon.
- Cum ai putea spune „nu” unei plimbări pe Champs-Élysées, spre Arcul de Triumf?
- Dacă vrei să bei o cafea bună, alege o cafenea drăguță din Saint-Germain-des-Prés sau faimoasa Cafe’ de La Paix.
- Petrece-ți o seară în Place de la Concorde și admiră frumoasa fântănă. Vei avea parte de unul dintre cele mai romantice apusuri de soare.
- Dacă ești curios de Moulin Rouge, încearcă să ajungi acolo seara. Ziua, vei fi dezamăgit de aspectul său aproape banal și de pestrițul Boulevard Pigalle.
- Dacă ești pasionat de literatură, atunci nu trebuie să pierzi ocazia de a ajunge la celebra librărie Shakespeare and Company, situată pe rue de la Bûcherie, la numărul 37.
Pentru legenda foto, apăsați butonul Info
Foto: hdwallpapersarena.com, gothereguide.com, fliparch.com, francetourism.com
Semnat de LaRevista.ro