joi , 30 noiembrie 2023

Lavinia Pintea Tatomir a anunțat că se recăsătorește

Lavinia

La șapte ani de la moartea marelui actor Adrian Pintea, văduva sa, Lavinia Pintea Tatomir, a anunțat că se recăsătorește.

Medicul psihiatru a făcut publică vestea pe Facebook, unde a postat și câteva fotografii în care apare împreună cu cel pe care îl numește „Peștișorul său de Aur” și „viitorul soț”, Laurențiu. „El este Peştişorul meu de Aur (Laurenţiu),viitorul meu soţ!”, și-a început Lavinia Pintea anunțul. Văduva lui Adrian Pintea a amintit apoi de perioada de șapte ani în care a trăit fără să facă publică vreo prezență masculină în viața ei, perioadă în care s-a confruntat deseori cu preconcepțiile celor din jur, care o îndemnau să își „refacă viața”. „În curând împlinesc 34 de ani. Viaţa mi-a oferit momente de fericire deplină şi de durere cruntă. Timp de șapte ani după moartea lui Adrian, suferinţa şi singurătatea mi-au fost cei mai puternici aliaţi. La Craiova, cu toată forţa disperării, mi-am recăpătat echilibrul sufletesc. Cum îţi poţi regăsi ancora, temelia, sensul profund al existenţei în afara iubirii? Învăţând să accepţi, să înduri, să înţelegi, să speri. Sentimentul acesta, că nimic din existenţa noastră nu este întâmplător, nu m-a părăsit niciodată, însoțindu-mă întotdeauna, ca un șoim pe umăr. Nu am făcut niciodată parte din categoria femeilor care aleg să trăiască în derivă, evadând sentimental la nesfârșit doar pentru că așa solicită societatea în goana ei după senzațional. În toţi aceşti ani ai singurătăţii mele, am rămas devotată total unei amintiri din ce în ce mai estompate a iubirii mele trecute. Chiar dacă în tot acest timp în viaţa mea nu am oferit accesul niciunei prezenţe fizice masculine, nu mi-am permis deznădejdea. Am rămas liniştită şi împăcată cu mine însămi şi am ştiut că mă aflu pe un făgaş normal al existenţei mele. Ani de zile în care mi s-au făcut, cu o insistentă uluitoare, aluzii referitoare la starea mea civilă, oferte sentimentale care mai de care mai tentante din punctul altora de vedere, reproşuri nemeritate. Intrigi de neimaginat s-au năruit brusc atunci când m-am văzut nevoită să explic cu stăpânire de sine ca viaţa mea nu trebuie să-i preocupe pe alţii mai mult decât vieţile proprii, că am un anumit profil psihic, moral, intelectual şi fizic pe care mi-l doresc alături. Un om în conformitate cu inima mea, cu așteptările mele. În lipsa lui, am acceptat singurătatea. Am preferat-o singurătății în doi, pe care o regăsesc, cu părere de rău, în atât de multe cupluri”, a scris Lavinia Pintea Tatomir, care în prezent urmează specializarea în psihiatrie, la Craoiva.

Lavinia2

„Am fost şi sunt o femeie lipsită de dorințe impetuoase, pregătită prin temperament și autoeducație să aștept fără a mă abandona disperării. Ani în șir mi-am demonstrat mie însămi că, printr-o muncă metodică asupra ființei mele, m-am putut domina, controla, fără să mă simt frustrată de lipsa unei prezențe masculine în viața mea. Nu am simulat nicicând ascetismul. Doar că o vreme, nevoile mele au fost mai degrabă de ordin spiritual. Mi-am înfruntat singurătatea şi alteori am savurat-o cu încântare. Dacă cineva a crezut că eu, la Craiova, mi-am petrecut timpul doar plângând sau tânguindu-mă într-un doliu care refuza să mă părăsească, s-a înşelat nespus de tare. Am învăţat să aştept, pentru că dictonul Până în ziua când Dumnezeu va binevoi să-i destăinuiască omului viitorul, toată înţelepciunea omenească va fi cuprinsă în aceste două cuvinte: aşteaptă şi nădăjduieşte (Alexandre Dumas, Contele de Monte-Cristo) mi-a fost călăuză. Laurenţiu este darul minunat pe care îl primesc în viaţa mea cu toată recunoştinţa şi bucuria regăsirii. Pentru că ne cunoaştem de atât de mulţi ani, pentru că mi-a fost un coleg minunat şi prieten de suflet ca nimeni altul, pentru că este un om profund bun şi tandru, pentru că este un medic de excepţie, dăruit semenilor săi, pentru că de curând mi-a oferit toată dragostea şi atenţia lui, pentru că am încredere în el şi pentru că vrem să pornim la un nou drum împreună, îi mulţumesc! Lui şi Universului întreg… Îl iubesc!”, a încheiat Lavinia Pintea.

Lavinia l-a cunscut pe Adrian Pintea pe când avea numai 16 ani, iar la 20 de ani, i-a acceptat cererea în căsătorie. Actorul s-a stins din viață șase ani mai târziu.

Recent, Lavinia a publicat o carte despre marea ei dragoste, „În umbra lui Adrian Pintea”. Volumul a apărut la Editura Cărțile Tango și este, deja, un succes editorial.

Fotografii: Facebook Lavinia Pintea Tatomir

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *