marți , 28 noiembrie 2023

Le Crazy sărbătoreşte 62 de ani de istorie pe scena de la Bucureşti

crazy

Cel mai renumit spectacol de cabaret din lume, Le Crazy Horse Paris, cunoscut sub numele de Le Crazy, va sărbători în luna mai pe scena de la Bucureşti 62 de ani de istorie cu un spectacol impresionant –  Forever Crazy. Show-ul Forever Crazy va avea patru reprezentaţii, la World Trade Plaza din cadrul World Trade Center, în perioada 23 – 26 mai, evenimentul fiind organizat de Amphitrion.

Timp de peste şase decenii, Le Crazy a dezvoltat un brand unic dincolo de graniţele ţării, prin show-urile sale seducătoare şi captivante. Înfiinţat în anul 1951, de către Alain Bernardin, pe cunoscutul bulevard parizian George V, într-o clădire haussmaniană, Le Crazy a devenit în scurt timp unul dintre cele mai populare puncte de interes din capitala Franţei. Adept al curentului de avangardă şi un admirator pasionat al femeii, Bernardin a fost fascinat şi motivat de o singură idee: crearea unui produs artistic valoros în cadrul căruia femeia şi frumuseţea să joace rolul principal. Astfel, spectacolele Le Crazy din perioada de început îmbinau momente în stil burlesc cu interludii comice în interpretarea unor artişti populari ai vremii, incluzându-l chiar pe Charles Aznavour.

Un deceniu mai târziu, prin apariţia valurilor New Wave, New Realism şi Pop Art, show-urile Le Crazy s-au transformat spre deliciul publicului, reflectând schimbările culturale prin noi producţii puse în scenă de cei mai renumiţi coregrafi ai vremii. Din acest moment, fiecare număr al spectacolului a fost conceput ca un tablou de sine stătător cu propria coregrafie, scenografie şi jocuri de lumini, combinate cu cele mai noi trenduri în muzică şi modă.

Elementele video şi jocurile de lumini, specifice show-ului

Elementele tehnice specifice spectacolelor Crazy Horse au fost un punct controversat în crearea scenografiei, îmbinarea dintre proiecţii şi dans în crearea unor fantezii universale fiind unul dintre punctele cheie ale spectacolelor, un secret bine păstrat de-a lungul istoriei ce continuă să fascineze criticii şi spectatorii deopotrivă. Încă din anii ’50, Bernardin a introdus proiectarea numelui fiecărei dansatoare pe o cortină înainte de intrarea acesteia pe scenă. În 1960, dintr-o greşeală, proiecţiile au fost realizate pe corpul uneia dintre artiste, iar din acel moment, elementele video şi jocurile de lumini au devenit unul dintre punctele centrale ale show-ului. Spectacolele Le Crazy au atras în această perioadă atenţia unor personalităţi importante precum Salvador Dali, preşedintele Kennedy şi Pompidou, care au devenit în scurt timp clienţi fideli ai cabaretului.

 

Cu ocazia celei de-a cincizecea aniversări din anul 2001, spectacolele Le Crazy au avut loc pentru prima dată într-un alt spaţiu decât cel din celebrul cabaret de pe George V şi anume în interiorul faimosului MGM Grand Casino din Las Vegas, unde show-ul a cunoscut un mare succes.

În anul 2005, familia Bernardin a decis să vândă Le Crazy. O nouă echipă a preluat astfel compania, sub conducerea lui Andrée Deissenberg. În această nouă etapă, Le Crazy a cunoscut o reinventare a show-urilor menite să cucerească lumea întreagă prin poziţionarea ca un brand legendar, cu o valoare şi influenţa artistică puternică, un know how bine păstrat din generaţie în generaţie.

Numit de către însuşi fondatorul sau un templu al nudului chic, Le Crazy continua să scrie istorie prin show-urile pline de culoare, feminitate şi frumuseţe. Cu o impresionantă pregătire în dans clasic, artistele din cadrul show-urilor sunt special alese pentru calităţi estetice precise, talent, carisma, dar şi acel … je ne sais quoi ce le face absolut fascinante. De-a lungul anilor, peste 600 de artiste din întreaga lume, specializate în dans clasic, au trecut printr-un complex proces de pregătire pentru a învăţa codul, stilul şi secretele ce fac rolul lor la fel de prestigios că cel al unei prim-balerine a Operei din Paris.

 Premiera în România, pe 23 mai

Spectacolul Forever Crazy va scrie istorie la Bucureşti prin aniversarea a 62 de ani de la înfiinţare. Show-ul va avea premiera pe 23 mai şi va continua până la data de 26 mai la World Trade Plaza din cadrul World Trade Center. Biletele sunt disponibile la preţuri cuprinse între 280 şi 556 lei, online pe site-ul MyTicket.ro, în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica şi în librăria Mihai Eminescu.

Spectacolul este destinat persoanelor peste 18 ani.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *