sâmbătă , 2 decembrie 2023

Legendarul muzician Prince a murit, la 57 de ani

princefoto

Muzicianul Prince Rogers Nelson, cunoscut în lumea întreagă sub numele de Prince, a murit joi dimineață, la reședința lui din Chanhassen (Carver County), Minnesota, a declarat reprezentata sa de presă, citată de mai multe publicații internaționale. Legendarul artist avea 57 de ani.

„Cu profundă tristețe confirm că legendarul artist Prince Rogers Nelson a murit în această dimineață, la vârsta de 57 de ani, la reședinta sa, Paisley Park, din Minnesota”, a declarat presei reprezentanta lui Prince, Yvette Noel-Schure. Conform presei internaționale, muzicianul a fost găsit într-unul dintre lifturile aflate în studioul său de înregistrări de la reședința sa, Paisley Park, din Chanhassen, Minnesota. Poliția din Carver County a confirmat un apel de urgență la 911, efectuat joi, 20 aprilie, la ora 9.43 dimineața.

Apropiații lui Prince spun că acesta a suferit de o formă severă de gripă în ultimele săptămâni, însă cauza morții sale nu se cunoaște, deocamdată.
Ultimele două concerte ale lui Prince erau programate să aibă loc recent în Atlanta, Georgia, însă artistul le-a amânat, susținându-le totuși joia trecută. Cei care s-au aflat în public, la spectacolele care au avut loc la Fox Theater din Atlanta, spun că Prince a cântat impecabil și că nu părea să se simtă rău. Cu toate astea, avionul cu care se întorcea acasă, în Minnesotta, a trebuit să aterizeze de urgență în statul Illinois, pentru că lui Prince i s-a făcut rău și avea nevoie de îngrijiri medicale. După trei ore, cântărețul a plecat din spital. A doua zi, publicistul său a declarat presei că artistul „e acasă și e bine”.

princePrince, în timpul concertului de joia trecută, la Fox Theater din Atlanta / sursă

În primă fază, reprezentați ai poliției din statul Minnesota, care investighează acum moartea lui Prince, au declarat că „nu vor face nicio declarație referitoare la identitatea persoanei care a decedat, până când familia nu va fi anunțată” despre acest eveniment. În scurtă vreme, însă, știrea a început să circule cu repeziciune pe internet.

Prince, născut pe 7 iunie 1958, rămâne unul dintre artiștii care au inovat muzica anilor 80, aducând în prim-plan stilul „Minnesota pop-funk”, o fuziune între pop, synth și new wave. Melodiile sale avangardiste, dublate de videoclipuri revoluționare și apariții excentrice, l-au plasat foarte sus în preferințele publicului, mereu avid să urmărească următoare mișcare artistică a muzicianului. Predilecția sa pentru piese îndrăznețe, multe cu încărcătură sexuală, i-au adus titlul de „His Royal Badness”, iar felul în care a abordat moda i-a făcut pe jurnaliști și fani să-l numească „The Purple One”, o referire și la celebra sa melodie „Purple Rain”.

Cântăreț, compozitor, aranjor, actor, artist multi-instrumentalist, Prince a influențat cultura pop în toate aspectele, cu piesele lui nemuritoare, devenite hituri pretutindeni: „Little Red Corvette”, „Do Me Baby”, „I Wanna Be Your Lover”, „Purple Rain”, „Cream”, „Raspberry Beret”, „Kiss”, „The Most Beautiful Girl in the World” sau „When Doves Cry”. A vândut peste 100 de milioane de discuri în lumea întreagă, a câștigat șapte premii Grammy, un Glob de Aur și un premiu Oscar, în 1985, pentru Cea mai bună piesă originală, „Purple Rain”, coloană sonoră în filmul cu același nume și titlul unuia dintre cele mai de succes albume ale lui Prince.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *