marți , 21 martie 2023

Liana Stanciu şi Costea Lupescu prezintă „Duminica poveştilor adevărate”, la TVR 2

LC

Începând din 12 mai, TVR 2 difuzează în fiecare duminică, de la ora 18.10, emisiunea „Duminica poveştilor adevărate”, prezentată de Liana Stanciu şi Costea Lupescu. Emisiunea este difuzată simultan şi online, pe portalul video al Televiziunii Române – TVR+.

Echipa emisiunii îşi doreşte să pună în lumină valori adevărate, să aducă în faţa publicului oameni excepţionali, care ne pot inspira pe toţi, oameni care schimbă cu adevărat lumea din jurul lor. După fiecare ediţie, atât spectatorii prezenţi în platou, cât şi telespectatorii, pot vota povestea care le-a plăcut cel mai mult pe pagina de Facebook a emisiunii „Duminica poveştilor adevărate”.

Emisiunea cuprinde imagini de arhivă, unele dintre acestea difuzate în premieră, care ilustrează file din viaţa fiecărui invitat. „Duminica poveştilor adevărate este o emisiune despre normalitate, despre valoare şi despre modestie. Este o emisiune care sperăm să facă publicul să zâmbească, dar, cel mai important, să redea speranţa că oameni extraordinari trăiesc printre noi… Sute de reportaje, filmări, documentare, spectacole s-au strâns în jumătate de veac în arhiva Televiziunii Române. De fapt, arhiva TVR este o adevărată colecţie de mărturii filmate ale istoriei recente, este un loc în care descoperim o mulţime de răspunsuri, destine şi poveşti…”, este mesajul producătorilor emisiunii, Diana Pascal şi Aimee d`Albon.

Dumitru Prunariu și Smaranda Vornicu, primii invitați

Invitaţii primelor „poveşti adevărate” sunt Dumitru Prunariu, primul şi singurul român care a zburat vreodată în spaţiu, şi Smaranda Vornicu, fiica regretatului om de televiziune Tudor Vornicu.

În ediţia de duminică, 12 mai, telespectatorii vor afla cum se pot intersecta în feluri nebănuite drumurile a doi oameni care nu s-au văzut niciodată… Vor putea urmări secvenţe dintr-un reportaj realizat pe vremea lui Tudor Vornicu la clubul de aeromodelism, la care, elev fiind, învăţa Dumitru Prunariu, cel care avea să devină eroul aeronauticii româneşti.

Tot pentru această primă ediţie a „Duminicii poveştilor adevărate”, echipa emisiunii a pregătit şi una dintre puţinele filmări în care Tudor Vornicu, păstrându-şi tonul serios, îl provoacă pe tânărul Jean Constantin să-l imite pe Toma Caragiu. Este doar unul dintre momentele de arhivă TVR, comentat „în direct”, alături de Smaranda Vornicu, cea care a moştenit hazul, dar şi harul scriitoricesc ale tatălui ei, Tudor Vornicu, şi care va dezvălui o altă faţă a celebrului om de televiziune, dar şi felul în care, prin ea, aceste lucruri merg mai departe.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus