marți , 21 martie 2023

„Lucia di Lammermoor”, sub bagheta dirijorului Ion Marin, reeditat de Deutsche Grammophon

Celebra casă de discuri Deutsche Grammophon aduce în atenția publicului înregistrarea realizată de London Symphony Orchestra, sub bagheta dirijorului român Ion Marin, pe 1 iunie 2001, și avându-i ca soliști pe Cheryl Studer, în rolul Luciei, Plàcido Domingo (Edgardo) și Juan Pons (Enrico). Înregistrarea a fost reeditată cu prilejul aniversării a 182 de ani de la premiera absolută a operei „Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti.

Publicul din România are acces la acest disc prin intermediul serviciilor Apple Music, sau îl poate cumpăra direct de pe site-ul companiei de discuri, deutschegrammophon.com.

Personalitate a scenei muzicale internaţionale, Ion Marin este unul dintre puţinii dirijori români care au atins celebritatea la nivel mondial, atât în aria simfonică, precum şi în cea a operei. De la Orchestra Filarmonicii de Stat din Rusia, la Deutsche Oper Berlin, Hamburgische Staatsoper, Dresden Semperoper, Opernhaus Zurich, Paris Bastille, La Fenice, Metropolitan Opera, Orchestra Națională Île de France, artistul a coordonat ansambluri impresionante de muzicieni, promovând în același timp numele României pe fiecare scenă. Recent, renumitul dirijor a colaborat pentru a doua oară cu celebrul Teatro alla Scala din Milano, pentru premiera unei alte producții semnate de Gaetano Donizetti, opera tragică  în două acte „Anna Bolena”.

În România, dirijorul Ion Marin este în prezent director de onoare al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. De asemenea, este inițiatorul și președintele fondator al Programului Național Cantus Mundi, direcție a Corului Madrigal înființată în 2011.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus