sâmbătă , 2 decembrie 2023

Lucia Hossu Longin revine cu „Memorialul Durerii”, la TVR 2

LHL

În acest sfârşit de săptămână, la TVR 2 revin alte două emisiuni consacrate cu sezoane noi. Este vorba de seria de documentare „Memorialul durerii”, semnată de cunoscuta realizatoare tv Lucia Hossu Longin (în fiecare sâmbătă, de la ora 16.00), şi de emisiunea „Rezistenţa prin cultură” (în fiecare duminică, de la ora 16.00), al cărei moderator este Stejărel Olaru.

Sâmbătă, 16 martie, de la ora 16.00,  „Memorialul Durerii – O istorie care nu se învaţă la şcoală” revine la TVR 2 cu un episod sub genericul „Martori şi martiri ai persecuţiei religioase”. Telespectatorii vor afla informaţii despre mişcarea „Rugul Aprins”, care fusese iniţiată şi organizată de Părintele Daniil Sandu Tudor, „Sfântul de la Rarău” şi care era considerată de autorităţi a fi o conspiraţie anticomunistă. La mişcare a aderat un număr însemnat de studenţi, de prelaţi ai Bisericii Ortodoxe şi de intelectuali care au suferit din această cauză ani grei de temniţă, fiind acuzaţi de activitate cu caracter legionar şi de „uneltire contra ordinei sociale”. În anul 1958, activitatea grupului a fost desfiinţată, aproape toţi membrii săi fiind arestaţi şi condamnaţi.

Duminică, 17 martie, de la ora 16.00, invitatul moderatorului Stejărel Olaru în prima ediţie a emisiunii „Rezistenţa prin cultură” este criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu. Telespectatorii vor putea urmări în cadrul dezbaterii prima parte a documentarului „Domnul profesor” (partea a II-a va fi difuzată în 24 martie, ora 16.00). Documentarul îi este dedicat criticului şi istoricului literar Mircea Zaciu, „Profesorul”, cel care avea să creeze la Cluj o adevărată şcoală literară.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *