duminică , 27 noiembrie 2022

Luminița Anghel, dezamăgită de Eurovision: E șocant că unul dintre jurați a ales să nu-mi acorde nici măcar un punct

MAIN LA

Luminița Anghel, care s-a clasat pe locul al treilea la selecția națională Eurovision de sâmbătă seara, se declară șocată de faptul că unul dintre membrii juriului a ales să nu-i acorde nici un punct pentru interpretarea ei. De partea cealaltă, „specialistul” care a considerat că piesa „Unique” merită 0 puncte pretinde că a votat corect.

„Este inadmisibil ca un om de radio care a fost la aproape toate concursurile Eurovision internaţionale, împreună cu echipa României, să considere că nu merit nici măcar un punct. Este un şoc pentru mine şi pentru toată echipa mea că acest domn a ales să nu-mi acorde nici măcar un punct şi mi-a dat nota 0”, a declarat Luminița Anghel pentru Mediafax.

„Dacă cineva în România consideră că Luminiţa Anghel este o artistă de nota 0, acel om nu mai are ce căuta niciodată într-un concurs, nici măcar să asculte o melodie pentru că nu se pricepe”, a declarat și Liliana Levința, PR-ul cântăreței și impresar autorizat. Cu toate acestea, artista nu va contesta decizia finală care a clasat-o pe locul al treilea la Eurovision.„Nu vom contesta decizia acestui jurat pentru că asta înseamă să fi jurat: să ai o părere personală şi subiectivă. Că ea este de toată jena asta este o altă treabă. Nu avem intenţia să contestăm nimic”, a adăugat Liliana Levința.

Ce explicații a dat juratul întâmplător de la Eurovision

Ștefan Naftanailă, un anonim realizator la Radio România, a răsărit în juriul Eurovision într-o situație de forță majoră, după ce criticul muzical Dana Dorian și-a anunțat retragerea de la masa juraților, chiar în ziua finalei. Naftanailă a fost singurul „expert” care a considerat că Luminița Anghel și melodia sa, „Unique”, nu merită nici măcar un punct. El a argumentat susținând, înainte de a-și anunța opțiunile, că atunci când a votat, a ținut cont „de calitatea piesei, a interpretării şi de capacitatea interpretului de a face faţă acestui concurs”.

Iată cum a arătat prestația Luminiței Anghel în concursul care a avut loc aseară:

Întrebat de un jurnalist, în emisiunea „Dopo Eurovision”, ce părere are despre alegerea lui Naftanailă, Dan Manoliu, managerul proiectului Eurovision, s-a declarat de asemenea „șocat” de aceasta, dar a adăugat că fiecare dintre cei șapte jurați ai selecției naționale a concursului răspunde personal pentru modul în care a votat.

Și Andrei Tudor a avut un parti-pris?

Liliana Levinţa a evitat să comenteze afirmaţia făcută după încheierea finalei naţionale, în emisiunea „Dopo Eurovision”, de Cristian Faur, compozitorul piesei câştigătoare „It’s my life”. Faur a spus că Cezar i-a fost recomandat de Andrei Tudor. „Au fost voturi foarte multe din partea publicului pentru Cezar. Îi mulţumesc lui Andrei Tudor pentru că el este cel care mi l-a recomandat pe Cezar, ca să se ştie. Am întrebat de patru contratenori. Dacă vom intra mai sus cu o treaptă, pe podium, la Eurovision, o să i se datoreze şi lui Andrei”, a spus Cristian Faur, care a avut în concurs şi piesa interpretată de Elena Cârstea („Spinning”). La rândul său, Andrei Tudor a spus că i-a recomandat lui Cristian Faur mai mulţi artişti între care Vladimir Catană şi Narcis Iustin Ianău. Compozitorul Andrei Tudor i-a dat punctajul maxim lui Cezar (12 puncte), iar Luminiţei Anghel i-a acordat 7 puncte. „Nu mai e nevoie de niciun comentariu. Se înţelege din moment ce i-a dat doar 7 puncte Luminiţei”, a spus Liliana Levinţa.

Selecția națională Eurovision a avut loc sâmbătă seara, la TVR, și a fost câștigată de Cezar, cu melodia lui Cristian Faur, „It’s My Life”, ce a adunat un total de 20 de puncte din partea juriului și a publicului. Pe locul al doilea s-a clasat trupa Electric Fence (19 puncte), iar Luminița Anghel a ocupat locul al treilea, cu 18 puncte.

Cezar va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 16 mai, la Malmo, în Suedia. Finala internaţională a concursului Eurovision va avea loc pe 18 mai şi va putea fi urmărită, de asemenea, la TVR.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus