sâmbătă , 16 noiembrie 2019

Marcel Iureș: Cel mai mare mit despre actori e că sunt ușuratici

foto

Prieteni, am vrut să vă ofer un interviu exclusiv cu domnul Marcel Iureș. Lansarea filmului „Octav”, în care actorul are rol principal, mi s-a părut a fi pretextul ideal de a-i adresa câteva întrebări, cu atât mai mult cu cât LaRevista.ro era partener media al proiectului. Din păcate, din cele 20 de întrebări pe care i le-am trimis, domnul Iureș a ales să răspundă, aleatoriu, doar la cele de mai jos. Realizarea acestui material a durat, oricum, câteva luni, și am simțit că orice insistență ar fi fost inutilă, așa că iată-le: asta e tot ce am putut să fac.

Marele actor vorbește puțin, dar spune, totuși, câteva lucruri care merită citite. Îi mulțumesc pentru puținul timp acordat și vă invit să vedeți „Octav”, despre care aud lucruri bune. Filmul, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, rulează în perioada aceasta în cinematografe.

Care este marele privilegiu pe care-l aveţi, graţie profesiei?

Importanța pe care ţi-o dau oamenii care vin la teatru. Dar, într-o secundă, ea se transformă într-o mare responsabilitate. Orice privilegiu presupune şi o mare responsabilitate.

Care este cel mai mare mit despre actori?

Că sunt uşuratici. Nu este adevărat.

Ce vă impresionează cel mai mult la România de azi? 

Faptul că există, că persistă.

Care a fost cea mai mare dovadă de dragoste pe care aţi primit-o vreodată?

Nu cred că există un clasament al dovezilor de dragoste. Care e mai mare, care este mai mică. Primesc dovezi de dragoste în fiecare zi.

Ce v-a învăţat profesia dvs. despre propria persoană?

Aş vrea să nu vorbim despre asta (râde cu poftă).

Care e cel mai mare viciu al dvs.?

Speranţa. Speranţa asta deşartă, speranţa în zadar. Nu mă pot stăpâni. Deci, sunt vicios, din punctul ăsta de vedere.

***
Povestea întreagă a realizării acestui foarte scurt interviu o puteți afla din newsletter-ul pe care o să vi-l trimit zilele următoare și care nu va fi publicat pe site. Dacă nu v-ați abonat, o puteți face aici.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus