vineri , 23 iulie 2021

Mariana Nicolesco, la Reuniunea UNESCO de la Paris

Mariana Nicolesco ParisLa Reuniunea Ambasadorilor Onorifici UNESCO de la Paris: Directorul General Irina Bokova şi Mariana Nicolesco în linia întâi a celebrării muzicii şi dansurilor tradiţionale, alături de sudanezul Ali Mahdi Nouri, Artist UNESCO pentru Pace

Soprana Mariana Nicolesco a participat recent la Reuniunea UNESCO de la Paris. Reuniunea anuală 2015 a pus în dezbatere numeroase teme revelatoare pentru problemele de civilizaţie cu care se confruntă umanitatea, mediul, violenţa şi educaţia.

Astfel, savantul francez Jean Malaurie, antropolog de renume mondial, propunea societăţii de azi examinarea modului de viaţă al unor populaţii ignorate de la capătul lumii, societăţi aşa-zis primitive, dar care ne oferă modele de armonie între oameni ce ar putea fi salvatoare pentru lumea de azi.

Marianei Nicolesco i s-a făcut onoarea de a închide sesiunea, nu înainte ca Irina Bokova, Directorul General UNESCO, să-i aducă un omagiu. Mulţumind pentru cuvintele de încurajare ale Irinei Bokova, Mariana Nicolesco a spus, între altele: „Dragi prieteni, Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée, pe care l-am creat în 1995 spre a onora memoria legendarei soprane pentru care Puccini a compus Tosca, Mascagni Iris şi Catalani La Wally sărbătoresc în această vară 20 de ani de minunate succese. Aşa cum spuneam şi la Reuniunea noastră de acum un an, credoul meu este că nimic nu-i apropie pe oameni mai mult decât cântul. Prezenţa mea în China, ca Membră a Juriului Concursului Internaţional de Canto al acestei ţări, a declanşat un fenomen care-mi întăreşte convingerile şi care a depăşit orice imaginaţie. După această vizită, toate sopranele din China vor să cânte La Traviata de Verdi, Violetta fiind un rol pe care l-am interpretat de peste două sute de ori în lumea întreagă.

Sute de tinere talente au participat în China la o selecţie în urma căreia în jur de treizeci de concurenţi se vor alătura colegilor de pe alte meleaguri înscrişi la această ediţie, ridicând la aproape 2500 numărul tinerilor talente din 50 de ţări şi 5 continente veniţi la Brăila până acum. Înţeleg să onorez astfel Înaltul Patronaj UNESCO şi titlul de Artist UNESCO pentru Pace care mi-a fost conferit”.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus