vineri , 8 decembrie 2023

Mariana Nicolesco: O nouă celebrare a liedului românesc, la TVR 2

MN

Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc, create de marea soprană Mariana Nicolesco, pun în valoare an de an comorile acestui gen muzical acumulate în România de peste două secole, pe fondul vechiului nostru cântec de dor. Prin vocile tinerilor artişti care s-au apropiat de arta liedului în aceşti ani, şi în care strălucesc, asistăm la renaşterea acestui stil prestigios, considerat în context european, alături de liedul german, francez, italian, maghiar sau rus.

Unul dintre evenimentele majore ale acestui act de cultură a fost interpretarea în premieră mondială şi înregistrarea pe disc a integralei liedurilor lui George Enescu, cu prilejul Anului Internaţional Enescu proclamat de UNESCO, odată cu turneul tinerilor artişti cu acest repertoriu, aclamat în Japonia, Europa şi America.

„Această incursiune fără precedent în domeniul unui tezaur naţional care trebuia revelat, al unor adevărate bijuterii uitate sau necunoscute, la care participă cei mai de seamă maeştri ai liedului românesc şi muzicologi de renume, îşi găseşte expresia într-o nouă şi pasionantă emisiune de televiziune a ediţiei jubiliare a Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc prezentată de TVR2, vineri 14 februarie 2014, de la ora 12.00. Putem fi mândri de formidabilele noastre împliniri”, declară Mariana Nicolesco.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *