vineri , 8 decembrie 2023

Mariana Nicolesco a obținut Înaltul Patronaj UNESCO pentru manifestările „Hariclea Darclée”

MN

Mariana Nicolesco, împreună cu Directorul General UNESCO, Irina Bokova, săptămâna trecută, la Paris

Marea soprană Mariana Nicolesco a participat zilele trecute la Reuniunea de la Paris a Ambasadorilor Onorifici ai Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură. La eveniment, Noul Director General UNESCO, Irina Bokova, a anunţat public acordarea Înaltului Patronaj UNESCO Festivalului, Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée şi Cursurilor de Măiestrie Artistică Master Class iniţiate de soprană.

Mariana Nicolesco este Laureată a Medaliei UNESCO pentru Merite Artistice, conferită de Directorul General Federico Mayor, şi a titlului de Artist UNESCO pentru Pace, conferit de Directorul General Koichiro Matsuura.

Noul Director General UNESCO, Irina Bokova, a numit-o în 2013 Ambasador Onorific UNESCO, iar zilele trecute, la Reuniunea de la Paris, considerând valoarea demersului şi a realizărilor Marianei Nicolesco în raport cu idealurile legate de patrimoniul mondial al culturii, a anunţat public acordarea Înaltului Patronaj UNESCO Festivalului, Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée şi Cursurilor de Măiestrie Artistică Master Class iniţiate de aceasta.

În 2015 se vor împlini 20 de ani de la crearea acestor importante manifestări, la care au participat până acum peste 2200 de tineri artişti din 47 de ţări şi din cinci continente, celebrare ce coincide cu aniversarea a 70 de ani ai UNESCO. Ecourile mondiale ale acestor evenimente confirmă credoul Marianei Nicolesco, care afirmă dintotdeauna că Nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decât cântul.

În pregătirea ediţiei jubiliare din anul viitor, între 28 iulie şi 3 august 2014, au loc la Brăila Cursurile de Măiestrie Artistică Master Class oferite de Mariana Nicolesco, la care şi-au anunţat participarea peste 70 de talente din România, Republica Moldova, Spania, Polonia, Italia, Armenia, Franţa, Slovenia, Statele Unite şi China.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *