vineri , 8 decembrie 2023

Marina Almășan: Cele mai fericite cinci zile din viața mea

Marina1

Cele mai fericite cinci zile din viaţa mea? Numai să nu mă puneţi să fac o ierarhie între ele, pentru că-mi sunt la fel de dragi, toate cinci deopotrivă! Aşadar, am să le rânduiesc cronologic!

  • Aveam 9 ani şi mă aflam la capătul unei lungi aşteptări. Convocasem barza, cu câţiva ani în urmă, implorând-o să-mi aducă un frăţior! Părinţii erau exasperaţi de insistenţele mele şi de imaginarele dialoguri pe care le aveam cu râvnita zburătoare, pe care mi-o imaginam planând pe undeva , pe deasupra blocului meu, cu potenţiali frăţiori în cioc. Şi iată că, pe 30 august 1971, barza aterizează în viaţa mea, cu multașteptatul Sergiu la bord. În jumătate de oră de la telefonul pe care l-am primit eu şi tata de la Maternitatea Elias, tot cartierul Floreasca aflase că am un frăţior de 52 de centimetri şi 3 kile 670 grame! A fost, cu siguranţă,  cea mai fericită zi a copilăriei mele!
  • A doua astfel de zi mă plasează în anul 1982, undeva în Cireşar. Mijesc ochii şi văd un amfiteatru plin de studenţi şi profesori. Se intonează Gaudeamus igitur.. Rectorul ASE îmi rosteşte numele şi îmi întinde o diplomă şi o medalie. Întind mâna care îmi tremură, de sub roba impunătoare, pe care mi-a împrumutat-o cineva de la Decanat. Sunt declarată şefă de promoţie pe ţară… Undeva , în rândul 5, o surprind lăcrimând pe mama. Lângă ea, tatăl meu pare calm, dar ştiu că în sufletul lui spartan de ardelean e tare mândru.. Simt că „I’m the king of the world”, cum strigă Leo DiCaprio, în „Titanic”… Chipurile emoţionate ale dragilor mei părinţi mi-au transformat acea zi într-una din cele mai fericite ale vieţii mele. Pe care m-am bucurat că le-am putut-o dedica..
  • … Trecut-au anii.. Azi, în zori, a venit pe lume fiica mea. Am vorbit cu ea, preţ de nouă luni, adăpostind-o în adâncul meu. Acum o ţin în braţe şi ne privim una pe cealaltă… E un miracol la care sunt autor şi nu-mi vine a crede că am adus pe lume un pui de om… Mă simt cea mai importantă fiinţă din Univers, cu toate că realizez că în pielea mea se afla milioane de femei, în fiecare an. Fiica mea gângureşte şi o aşez la sân. Pentru prima oară în viaţă simt că fac ceva cu adevărat important. Şi al naibii de minunat! Greşesc dacă o declar una dintre cele mai fericite zile din viaţa mea?…
  • Am trecut peste o Revoluţie… Mi-am aşezat fetiţa în funduleţ şi m-am aruncat în cea mai frumoasă aventura profesională a vieţii mele: televiziunea… Când eram copil, visam să fiu jurnalist, să-mi văd semnătura în ziare şi pe cei din jurul meu citindu-mi articolele în autobuz (metroul încă nu apăruse, în Bucureşti). Iată că mi-am depăşit visul: le vorbesc milioanelor de români, pe care-i ghicesc pitiţi în spatele beculeţului roşu de pe camera de luat vederi. Încerc să le aduc în case gândurile mele, imaginaţia mea, energiile mele pozitive. Sufletul, pe tavă… Ziua în care am primit acel telefon, de la Mihai Tatulici, prin care mă întreba dacă n-aş vrea să lucrez în TVR , mi-a schimbat viaţa şi a fost, cu siguranţă, una dintre cele mai fericite zile din viaţa mea.
  • E 7 mai 1997 şi mă pregătesc pentru un eveniment televizat de peste două zile. Nu mi-e uşor: sunt însărcinată în luna a noua şi gâfâi la fiecare treaptă pe care o urc, mă aplec greu, duc în faţă o încărcătură de 16 kg. Nu ştiu ce ascund înlăuntrul meu, i-am interzis medicului să-mi transmită spusele ecografului, căci îmi plac surprizele… E 5 dimineaţa – ora mea norocoasă. Mi se rupe apa şi, în câteva ore, îmi ţin în brațe fiul. E o nouă minune a lumii. Sunt din nou cea mai importantă fiinţă de pe Pământ. Dacă există nesfârşire, atunci pot spune că-l iubesc nesfârşit pe noul venit din viaţa mea şi-i mulţumesc că m-a făcut din nou mamă. Cu siguranţă, trăiesc o altă  zi din topul celor mai fericite.
  • Îmi pare rău că nu mi-aţi cerut şi o a şasea cea mai fericită zi din viaţa mea. Pentru că v-aş fi putut-o dezvălui, cu mare emoţie. Mai ales că nu s-a întâmplat chiar atât de demult…

Nota redacției: Deși am rugat-o, ulterior, să ne dezvăluie și cea de-a șasea zi fericită din viața sa, doamna Marina Almășan s-a abținut de la alte dezvăluiri…

Pe Marina Almășan o puteți urmări în fiecare sâmbătă, de la ora 16.00, la emisiunea „Ne vedem la TVR”.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *