sâmbătă , 2 decembrie 2023

Mario Vargas Llosa: „Eu voi scrie mereu. Literatura dă sens lumii”

Llosa

Scriitorul Mario Vargas Llosa, distins luni cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj, a mărturisit că va continua să scrie, pentru că literatura „are rolul de a da sens lumii şi de a îmbogăţi viaţa” oamenilor.

Scriitorul Mario Vargas Llosa a primit, luni, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Aula Magna a instituţiei. Mario Varga Llosa a spus că a primit cu multă emoţie distincţia. „Este o recunoştinţă care implică un mandat pe viitor, de muncă intelectuală şi civică. Este o bună ocazie pentru a vorbi despre ce aduce ficţiunea, literatura civilizaţiei umane. Eu voi scrie mereu, nu mă pot opri din scris. Este o onoare pentru mine să primesc titlul de DHC de la o universitate aşa prestigioasă, sunt profund recunoscător şi promit că nu voi dezamăgi persoanele care mi-au oferit această recunoaştere. Sunt a treia oară în România şi am amintiri frumoase de aici dintotdeauna. Tot timpul scriu, este ceva din ce nu mă pot opri. Literatura are rolul de a da sens lumii şi de a ne îmbogăţi viaţa”, a spus Mario Vargas Llosa, citat de mediafax.ro.

Celebrul scriitor Mario Vargas Llosa, care a obţinut în 2010 Premiul Nobel pentru Literatură, a sosit, duminică, la Cluj-Napoca, unde va rămâne timp de trei zile.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *