vineri , 8 decembrie 2023

„The Masterpiece Experience”: capodopere ale muzicii de film, în spectacol la Bucureşti

Masterpiece

Pe 27 aprilie, la Sala Palatului, „The Masterpiece Experience”, un spectacol total, care împleteşte într-un mod unic muzica de film cu efecte coregrafice, jocuri de lumini şi lasere şi proiecţii grandioase, le va oferi spectatorilor o experienţă „extraordinară, intensă şi foarte emoţionantă”, după cum scria revista americană Forbes despre acest spectacol organizat de Vreau Bilet şi produs de Ciprian Costin, dirijor, compozitor, pianist, producător român, care a cucerit lumea cu proiectele sale unice prin complexitate şi mix de arte.

După succesul spectacolelor precedente din România, când 4.000 de persoane la Bucureşti, şi 5.000 la Iaşi, au umplut Sala Palatului şi Piaţa Palatului Culturii şi au trăit cu surprindere nouă experienţă artistică „The Masterpiece Experience”, în 2016, producătorul Ciprian Costin va propune publicului bucureştean, la concertul din 27 aprilie, un show cu totul inovator.

În cele două ediţii precedente ale spectacolului „The Masterpiece Experience”, producătorul a evocat întreaga istorie a lumii cu ajutorul muzicii unor compozitori celebri că Hans Zimmer, John Williams, James Newton Howard, John Barry, Wojciech Kilar, Guy Farley, Zbigniew Preisner şi Gerard Marino, dar şi Thomas Bergersen şi Ivan Torrent. De la Out of Africa, God of War, Gladiator şi Dracula şi până la The Da Vinci Code, Inception şi Dark Knight, iubitorii muzicii de film au putut asculta compoziţiile de top din acest domeniu.

Spre deosebire de show-urile anterioare, cea de-a treia ediţie „The Masterpiece Experience”, cea din 2016, prezintă o poveste science-fiction cu narator, inspirată din „Odiseea” lui Homer. Toate piesele muzicale din concert, muzica de trailere scrisă de Thomas Bergersen şi muzica de film compusă de Hans Zimmer („The Dark Knight” şi „Interstellar”), fac parte dintr-o poveste de dragoste, de război, ce reuneşte mai multe culturi şi prezintă societatea umană dintr-o perspectivă unică. Recrearea în concert a pieselor muzicale este realizată în colaborare cu celebrul compozitor, câştigător al Premiului Oscar, Hans Zimmer, şi cu Thomas Bergersen.

CiprianCostinWithHansZimmerCiprian Costin și Hans Zimmer

Toate piesele vor putea fi ascultate live şi într-o interpretare cu totul originală, o „mostră” a viitorului muzicii orchestrale în concert. De altfel, „The Masterpiece Experience” este primul show în cadrul căruia a putut fi ascultată live suita „The Dark Knight”.

Pe 27 aprilie, pe scena Sălii Palatului, acordurile muzicii electronice ultramoderne se vor îmbina cu cele ale „The Masterpiece World Symphony Orchestra”, un ansamblu de muzicieni profesionişti tineri şi pasionaţi de muzică epică de film şi trailere şi se va realiza o fuziune între instrumentele etnice (epic mongolian voice şi tobe taiko), instrumentele electronice (sintetizatoare digitale, violoncel electric) şi cele orchestrale. Spectacolul complex al celor 45 de muzicieni aflaţi pe scenă va fi acordat cu un spectaculos show de lumini şi lasere. Invitaţi speciali ca Uyanda Bold, una dintre vocile cu un mod unic de expresie în lume, care a impresionat pe marile scene din Statele Unite, dar şi Eru Matsumoto, considerată de criticii muzicali una dintre cele mai sensibile şi expresive violonceliste, se vor afla pe scena Sălii Palatului, la concertul de pe 27 aprilie. Isaku Kageyama, compozitor american şi muzician devenit celebru prin fuziunea originală pe care o realizează între muzica tradiţională japoneză, jazz, rock şi muzica de club, va completa „The Masterpiece Experience” cu notele exotice ale tobelor taiko.

Compozitor, dirijor şi pianist care a încântat publicul meloman atât din Europa, cât şi din Statele Unite, deţinătorul mai multor premii internaţionale în concursuri de pian, compoziţie, dar şi informatică, absolvent al celebrei Berklee College of Music din Boston, Statele Unite, unde a studiat muzica de film, dar şi compoziţia muzicală la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, Ciprian Costin se dovedeşte a fi un muzician multivalent, din a cărui pasiune pentru sunet s-a născut un spectacol impresionant, care a cucerit publicul atât în Europa, cât şi în Statele Unite.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *