sâmbătă , 28 mai 2022

„Metamorfoze”: expoziție Claracarat, la galeria KronArt din Brașov

expo claracarat

Destul de „stearpă”, dacă e să ne referim la precipitații, luna decembrie a anului care tocmai s-a încheiat a fost rodnică în evenimente culturale la galeria KronArt din Brașov.

Se cuvine remarcat, printre altele, vernisajul expoziției „Metamorfoze”, al artistei de origine brașoveană Claracarat, expoziție deschisă în continuare la KronArt toata luna ianuarie.

Greu de încadrat tipologic, artefactele Clareicarat propun o viziune sintetică a lumii, a micro și macrouniversului, în structuri rectangulare care nu sunt nici tablouri, nici propriu-zis instalații, dar al căror caracter plastic și valoare estetică sar în ochi. În tonuri patinate de gri, brun, negru, arămiu sau purpuriu, cu portrete discret stilizate sau cu adaosuri inteligent dozate (o pană, o sită ori o bucată de aramă), ele delimitează un spațiu de frontieră, la limita între uman și abstract, între arta naivă și subtilitățile avangardei. Totodată, ele propun un „pact de lectură vizuală” și printitluri precum „Rugină”, „Radio Galactic”, „Univers paralel” (remarcabilă această lucrare), ori „Sferă psihadelică”.

Consacrată în Germania, Statele Unite, Franța și chiar la antipozi, artista brașoveancă face o plăcută surpriză concitadinilor iubitori de frumos. Nu putem decât să le fim recunoscători, ei și amfitrionului Gabriel Stan.

Semnat de

2 comentarii

 1. Simbolistica pura adusa in planul fizic , tangibil , dar nu asa de usor de patruns .. Frumos ..

 2. Pictura cu forta vindecatoare !
  Un cod, numai de autoare stiut…
  Un cod pe care eu nu vreau sa-l sparg,
  Un cod al valorilor, pe care doar
  timpul le probeaza. Piatra si magia ei.
  Cat descifram…e secretul fiecaruia,
  Ferecat in piatra…pe vecie !
  Pictura ClareiCarat inspira,
  descopera in tine valente adormite
  Mie mi-a dat putere !
  Ii multumesc

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus