miercuri , 4 octombrie 2023

Mihai Trăistariu organizează „Liga Campionilor”: Talentul trebuie să învingă non-valorile!

MT

Mihai Trăistariu se pregătește să dea startul unei noi ediții a „Ligii Campionilor”, competiție muzicală ce va avea loc în județul Brașov, la Râșnov. Artistul spune că visează la o zi în care talentul să învingă non-valorile și în care concursul organizat de el să devină un loc de întrecere pentru cele mai bune voci din România și de peste hotare.

De patru ani, Mihai Trăistariu organizează Concursul Internațional de Muzică Pop „Liga Campionilor”. „Eu mai numesc această competiție Bătălia Bătăliilor, pentru că aici, se întrec numai campionii, cei mai valoroşi tineri din România, premianţi la alte concursuri muzicale de gen”, spune artistul. Anul acesta, competiția este organizată de Mihai, alături de primarul Râșnovului, Adrian Veștea și de Constantin Ungureanu, președintele Asociației „Rosenau Turism”. Tineri din toată ţara, cu vârste cuprinse între 5 şi 100 de ani, s-au înscris în marea bătălie. „Au fost selectaţi unul câte unul, exact ca în fotbal, în cinci etape eliminatorii, astfel că, după șase luni de zile, avem cei 24 de finalişti – 15 juniori ( 5 – 15 ani ) şi nouă seniori ( 16 – 100 de ani ). Cei mai buni din cei mai buni! Cel mai mic concurent are 11 ani, iar cel mai mare – 35. Sunt veniți de peste tot : Oradea, Cluj Napoca, Piatra Neamţ, Craiova, Drobeta Turnu-Severin, Constanța, Bucureşti, Adjud, Feteşti, Târgu Mureş, Făgăraş, Baia Mare și alte orașe”, povestește Mihai Trăistariu. Lista celor 24 de finalişti ( juniori şi seniori ) se găsește aici.

Marea finală, transmisă în direct la TV


Marea finală va avea loc în perioada 25 – 28 iulie, la Râșnov şi va fi transmisă în direct pe TV S Braşov. Întreg spectacolul va fi prezentat de Irina Palade – moderator, realizator şi producător TV. Vor fi trei seri de concurs şi o seară de gală. În prima seară toţi concurenţii vor cânta un cover (o piesă celebră din repertoriul internaţional). În a doua seară de concurs cu toţii vor cânta o piesă românească, iar în a treia seară – o melodie la alegere.

Juriul va fi alcătuit din specialiști în domeniu: Mihai Trăistariu (preşedintele juriului), Doina Moroșanu (câştigătoarea Trofeului „Steaua fără nume”, în 1974 ), Andreea Olariu ( finalistă la „Vocea României”, câştigătoarea Trofeului „Mamaia”, 2011 – la secţiunea Creaţie ), Liliana Cornilă (premiul al II-lea la Festivalul „Mamaia”, 1988), Daniela Hanțiu (actriţă, decana Facultăţii de Arte, în cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanța ), Cătălin Dascălu (compozitor, producător muzical pentru trupa Heaven, Mihai Traistariu, Lala Band, Bambi etc.), Claudiu Bulete (compozitor, producător muzical pentru diverşi artişti, proaspăt câştigător al Trofeului „Mamaia Copiilor” 2013, compunând piesa câştigătoare de la secţiunea Interpretare), Romeo Zaharia (interpret, câştigător al Premiului al II-lea la Festivalul „Mamaia” – 1997, solist – alături de Nico – la Teatrul de Revistă „Toma Caragiu” din Ploieşti ), Mad Heart (tenor, prezent cu videoclipurile sale pe diverse radiouri şi televiziuni din România şi din străinătate), Alina Todasca (textier, manager şi PR pentru diverşi artişti), Mirela Bulete (textier, producător CB Media ). Notele juriului vor fi date la vedere, în direct la TV.

Recitalurile vor fi asigurate de membrii juriului, dar şi de Brianna (Bianca Niță), câştigătoarea Trofeului Junior „Liga Campionilor” în 2012 și de Costel Lăzăroiu.
Concurenţii vor avea masa şi cazarea gratuite la pensiunile din staţiune, iar organizatorii le-au pregătit diverse surprize. Astfel, în afara concursului care va avea loc seară de seară, pe timpul zilei, în afară de repetiţii, concurenţii vor vizita principalele obiective turistice din Râșnov – oraş devenit, în 2012, staţiune turistică de interes naţional. În aceeaşi perioadă se desfăşoară şi Zilele Oraşului Râşnov, aşa încât cetăţenii locului vor avea parte, şi ei, de distracție.

Concurenţii şi juriul vor avea ocazia să vadă Cetatea Râșnovului, Biserica Evanghelică, Peştera „Valea Cetăţii”, dar şi deja celebra trambulină de schiuri, unde au loc frecvent diverse competiţii mondiale de sărituri cu schiurile. Totul va culmina cu Festivalul Naţional Ecvestru, care are loc exact în aceeaşi perioadă cu Liga Campionilor, astfel încât concurenţii vor putea vedea pe viu concursuri de cai.

Voi susţine mereu oamenii valoroşi

Anul acesta, Liga Campionilor are în competiţie concurenţi finalişti la marile concursuri de talente transmise de diverse posturi de televiziune. Astfel, în concurs s-a înscris Teodora Sava, câştigătoarea locului al II-lea la emisiunea „Next Star” de pe Antena 1, doi concurenţi finalişti anul acesta la „ X-Factor”, un concurent la „Romanii au talent” şi încă unul la „Vocea României”. De asemenea, s-a înscris la Ligă și câştigătoarea Trofeului „Mamaia Copiilor” 2013, Ilinca Băcilă, dar şi Grupul „Vivere”, câştigător al Trofeului „Mamaia Copiilor” 2012 și, de asemenea, Miruna Gavriş, câştigătoare a trofeului în acelaşi an.  „Obsesia mea e una singură: talentul trebuie să învingă non-valorile! Această competiţie, Liga Campionilor în Muzică, e făcută cu un scop, şi anume acela de a arăta publicului larg care ne sunt valorile, care ar trebui să ne fie idolii, cine sunt oamenii care merită lauri, cine sunt cei care merită apreciere şi susţinere. Tinerii din ziua de azi sunt derutaţi! Ziarele şi televiziunile preferă kitsch-ul şi non-valoarea în detrimentul talentului. Totul pentru o fărâmă de audienţă în plus… Şi-atunci… ce ne facem, oameni buni? Ce exemple au copiii noştri? Liga Campionilor se vrea o competiţie dreaptă, unde cei mai buni din cei mai buni vin să concureze cu drag şi dragoste de muzică, unde bătălia cruntă se transformă în plăcerea de a concura, unde valoarea primează, iar talentul iese întotdeauna în faţă! Voi susţine mereu oamenii valoroşi, cu atât mai mult muzicienii care chiar demonstrează, prin premiile lor, că sunt apreciaţi nu numai la noi, dar şi în străinătate! Şi-mi mai doresc ca Liga Campionilor în Muzică să devină, peste ani, cea mai mare şi cea mai corectă competiţie muzicală, în care să se întreacă cele mai bune voci din România şi de peste hotare”, spune Mihai Trăistariu.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *