joi , 7 decembrie 2023

Mike Nichols, regizorul filmulul „Absolventul” și soțul prezentatoarei TV Diane Sawyer, a murit

MN

Mike Nichols, regizorul unor filme celebre, precum „Absolventul”, cu Dustin Hoffman în rol principal, a murit, la vârsta de 83 de ani, din cauza unui infarct. Artistul era căsătorit cu vedeta postului ABC Diane Sawyer.

Cineastul american, născut în Germania, a fost unul dintre cei numai 12 oameni din industria filmului care au câștigat, de-a lungul timpului, toate cele patru premii americane importante care se oferă în acest domeniu: un Emmy, un Grammy, un Oscar și un Tony. Nichols a primit nominalizări la premiile Oscar și pentru filmele sale Working GirlThe Remains of the DaySilkwood și Who’s Afraid of Virginia Woolf?. Ultima peliculă pe care a regizat-o, în 2007, a fost  Charlie Wilson’s War și i-a avut în prim plan pe Julia Roberts și Tom Hanks.

Moartea regizorului a fost anunțată de James Goldston, președintele ABC News, care l-a descris pe Mike Nichols drept „un adevărat vizionar”. „Nimeni nu a fost mai pasionat de profesia lui decât Mike”, a adăugat Goldman, citat de The Independent.

Publicația mai anunță că zilele acestea va avea loc o slujbă privată în memoria lui Nichols.

Foto: empireonline.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *