sâmbătă , 28 mai 2022

Mike & The Mechanics și James Walsh, în deschiderea concertului Sting

mike

Mike & The Mechanics și James Walsh au fost invitați de Sting să cânte în deschiderea concertului său de la București. Sting revine în România cu turneul Back to Bass, pe 31 iulie, la Romexpo. Artistul britanic va interpreta cele mai cunoscute piese ale sale acompaniat de o trupă de cinci instrumentiști. Spectacolul este organizat de Marcel Avram și East European Events, în colaborare cu D&D East Entertainment.

Mike & The Mechanics s-a format în 1984, la inițiativa membrului fondator Genesis, Mike Rutherford. Trupa a pornit la drum cu doi soliști vocali: Paul Carrack și Paul Young.

Debutul discografic al trupei s-a produs în 1985, cu albumul intitulat Mike + The Mechanics, care a produs două mari hituri: Silent Running (On Dangerous Ground) și All I Need Is a Miracle. În 1988, trupa a lansat The Living Years, un album care s-a bucurat de succes la nivel global și datorită hitului omonim.

Au urmat alte două materiale de studio, Word of Mouth (1991) și Beggar on a Beach (1995), care au sporit succesul trupei, transformând-o într-una dintre cele mai respectate și apreciate trupe rock. Ambele albume au produs hituri de mare succes radiofonic, precum Word of Mouth, Over My Shoulder, Another Cup of Coffee și Beggar On A Beach Of Gold. În 1996, trupa a lansat albumul Hits. În 1999, a intrat în studio și a produs un nou material, cu titlul Mike & The Mechanics (cunoscut și sub denumirea de M6, datorită faptului că este cel de-al șaselea album).

Trupa, suspendată după moartea lui Paul Young

În iulie 2000, trupa îl pierde pe solistul vocal Paul Young, decedat în urma unui atac de cord. Activitatea trupei este imediat suspendată. Va fi reluată patru ani mai târziu, când trupa s-a regrupat sub denumirea oficială Mike + The Mechanics featuring Paul Carrack. După cum o arată și denumirea, Carrack a căpătat un rol mult mai important în trupă, fiind acum singurul solist vocal, cântând și la instrumente cu clape și asumându-și chiar și unele compoziții. În această formulă, trupa lansează albumul Rewired (2004).

După o nouă pauză îndelungată, trupa revine în 2010, cu o nouă echipă de muzicieni grupați în jurul liderului Mike Rutherford. Printre noii veniți se numără solistul vocal britanic Andrew Roachford și actorul, cântărețul și dansatorul canadian Tim Howar. Cu aportul acestora, trupa lansează un nou material de studio, intitulat The Road (2011).

De-a lungul timpului, numele Mike & The Mechanics s-a dovedit a fi o alegere potrivită, în contextul în care viața trupei a fost marcată de mai multe schimbări de componență, în jurul lui Mike Rutherford. În 2013, trupa este gata să mai scrie o filă de istorie, întorcându-se acolo unde îi este locul: pe scenă.

Afis_Sting_BucurestiJames Walsh, unul dintre cei mai importanți muzicieni ai lumii

James Walsh este fostul solist vocal al trupei post-Britpop Starsailor. După aproape un deceniu de cântat în această formație, James a luat decizia dificilă de a suspenda activitatea trupei pe termen nelimitat și de atunci nu s-a mai uitat înapoi. A pornit în turneu cu Sheryl Crow și apoi s-a apucat să scrie muzică alături de Suzanne Vega. Ajuns compozitor în puterea cuvântului, s-a bucurat de avantajele noului său statut, de creator de piese pentru alți artiști, fapt ce l-a inspirat să compună muzică nouă și pentru el. Alături de producătorul și compozitorul Sacha Skarbek (cunoscut pentru proiecte derulate cu Duffy și Adele), James și-a maturizat sound-ul, brut, dar în același timp, suficient de sofisticat.

La începutul lui 2013, James Walsh a lansat primul său EP solo, intitulat Time is Nigh, o reflecție asupra ultimilor doi-trei ani din viața sa. Cu o chitară acustică și câteva piese noi foarte bune, artistul este gata să se prezinte în fața publicului din toată lumea.

DE UNDE PUTEȚI CUMPĂRA BILETE

DE UNDE PUTEȚI CUMPĂRA BILETE

Bilete pentru concertul Sting de la București se găsesc la vânzare în Rețeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone și Domo, librăriile Humanitas și Cărturești și online pe eventim.ro. Prețurile biletelor sunt următoarele Tribună/Pe scaune – 479,25 lei, Golden Circle (promo) – 272,64 lei, Silver Circle (promo) – 204,48 lei, Acces general (promo) – 144,84 lei. Biletele promo vor fi valabile până la epuizarea a câte 2.000 de bilete din fiecare categorie. Ulterior, prețurile vor fi următoarele: Golden Circle – 340,8 lei, Silver Circle – 255,6 lei, Acces general – 181,05 lei.
Semnat de
Navighează pana sus