joi , 7 decembrie 2023

„Mo”, în regia lui Radu Dragomir, selectat la Festivalul de Film de la Sarajevo

Scris și regizat de Radu Dragomir, filmul Mo va face parte din programul Work in Progress al secțiunii CineLink, din cadrul Festivalului de la Sarajevo (11 – 18 august). Cele zece filme selectate, care se află în stadiul de producție sau de post-producție, vor fi vizionate de 40 de profesioniști ai industriei cinematografice și vor concura pentru trei premii majore, ce vor ajuta la finalizarea producțiilor.

Răzvan Vasilescu, Dana Rogoz și Mădălina Craiu sunt actorii lungmetrajului regizat de Radu Dragomir. ​Mo va fi lansat în cinematografe anul viitor.

„Este un film despre Mo, o studentă încă dezorientată după moartea tatălui său și care își caută calea“, spune Radu. O suită de întâmplări o aduc, împreună cu prietena ei din copilărie, în dormitorul profesorului la care ratase un examen. Și în pragul unei crize. „O revoltă în imaginația personajului principal“, adaugă regizorul.

„Filmul Mo înseamnă deja enorm pentru mine, indiferent de ce va urma. Am așteptat acest rol și acest film, ascunzând dorința adânc în sufletul meu, vreo 10 ani“, spune Dana Rogoz. „Am fost foarte fericită când am aflat că Mo a fost selecționat la secțiunea Work in Progress, Sarajevo fiind primul festival la care a fost înscris, în aceasta etapă. E o primă reacție a unui public internațional avizat, care firește că ne bucură și ne dă curaj“, spune Dana.

Filmările au avut loc în București

Mo este produs de Liviu Marghidan pentru Scharf Advertising. Filmările au avut loc în perioada februarie – martie a acestui an, în București. Alături de filmul lui Radu Dragomir, între cele zece titluri care vor participa anul acesta în programul Work in Progress se regăsește proiectul „Never Let It Go” (România – Bulgaria), al lui Paul Negoescu. Pe listă se află producții și co-producții din Bulgaria, Franța, Germania, Croația, Bosnia și Herzegovina, Georgia, Israel, Liban, Egipt, Macedonia și România.

Cele trei premii care vor fi decernate anul acesta sunt: Post Republic Award (50.000 de euro, în servicii), CineLink Restart Award (20.000 de euro, în servicii) şi Turkish National Radio Television Award (30.000 de euro, în bani).
Căștigătorii vor fi aleși de Juriul format din Paolo Bertolin (Festivalul de Film de la Veneția), Paz Lazaro (Berlinale), Hedi Zardi (LuxBox), Petra Gobel (The Post Republic) şi Serkan Yildirim (TRT).

„Proiectul CineLink Work in Progress s-a dovedit a fi incredibil de eficient, atât pentru cineaștii care își prezintă filmele, cât și pentru delegații industriei cinematografice care vin aici”, spune Directorul secțiunii Festivalului dedicate industriei cinematografice, Jovan Marjanovic, citat de screenDaily.com.

„Selecția participanților și dinamica evenimentului fac din CineLink Work in Progress un spațiu ideal pentru a vedea și a alege cele mai promițătoare viitoare titluri din regiune”, adaugă Marjanovic.

Despre CineLink Work in Progress

Este un program în cadrul căruia sunt organizate vizionări pentru profesioniștii din industria filmului prezenți la Sarajevo. Proiectele sunt selectate din Europa de Sud-Est, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Comunitatea Statelor Independente. Dintre cele zece filme de anul acesta, opt sunt de ficțiune, iar două, documentare, toate aflate în stadiul de producție sau de post-producție.

Proiectele selecționate pentru Work in Progress vor fi prezentate unui număr de 40 de profesioniști din industrie, oameni de film care iau decizii în procesul de realizare a unei producții cinematografice: finanțatori, agenți de vânzări, distribuitori, oameni de televiziune și selecționeri ai festivalurilor de film.

Companiile și festivalurile cărora le vor fi prezentate filmele selectate la CineLink Work in Progress anul acesta, conform FilmNewEurope.com, sunt: Bankside Films, Berlinale, Bac Films, Beta Cinema, Celluloid Dreams, Doha Film Institute, Coproduction Office, Quinzaine des Réalisateurs – Cannes, Elle Driver, Lux Box, Le Pact, The Match Factory, Memento, New Europe Film Sales, Soda Pictures, Toronto International Film Festival, Turkish National Radio Television, the Tribeca Film Festival, Urban Distribution, Venice Film Festival și Critics’ Week, Wide Management și Wild Bunch.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *