joi , 6 august 2020

Mostră de sălbăticie: Ioan Niculae a împușcat un elefant și plătește aproape 100.000 de dolari ca să-l aibă împăiat, acasă

NiculaeFoto: money.ro

Ioan Niculae, cel mai bogat român, și probabil cel mai hain dintre ei, a plătit 40.000 de dolari pentru dreptul de a împușca un elefant în Africa de Sud, și mai plătește încă cel puțin 50.000 de dolari pentru a-l împăia și pentru a-l transfera în România. Pe lângă elefant, miliardarul a mai comandat și alte trofee – și-a dorit o „scenă de vânătoare”, în care doi lei urmăresc o antilopă, toate capriciile primitive costându-l în jur de 150.000 de dolari.

„Când zbori până în Africa de Sud cu propriul tău Boeing 737, plătești 40.000 de dolari pentru a împușca un elefant și mai cheltuiești încă 50.000 de dolari ca să-l ai împăiat și trimis acasă în Europa, atunci poți să știi că ești cu adevărat bogat”, scriu jurnaliștii de la Sunday Times, care au publicat un reportaj cu fotografii și imagini video pe această temă.

Ioan Niculae a vânat elefantul în luna februarie, la Hoedspruit, Limpopo, dar acesta nu i-a fost încă transferat în România. Împăierea unui elefant e un proces complicat și îndelungat, care în acest caz a durat șapte luni. Doar la jupuirea animalului și la subțierea pielii, șase persoane au lucrat timp de cinci zile, folosindu-se mai întâi de un excavator și de un sistem de scripeți care să susțină pahidermul ce cântărea 4,5 tone. În jurul trofeului a fost apoi construită o schelă care să permită echipei să picteze pielea elefantului și să-i aranjeze pliurile pentru o imagine cât mai autentică, explică jurnaliștii de la Sunday Times, citați de Digi24.

În afară de elefant, pe care numai Ioan Niculae știe cu ce scop l-a omorât și unde vrea să-l expună, bogătașul a mai comandat o așa-zisă „scenă de vânătoare” în care doi lei urmăresc o antilopă, precum și alte trofee de vânătoare – în total 19 la număr – și piei de animale din care femeile lui dragi își vor putea confecționa poșete unicat.

Cum se împăiază animalele, la comanda lui Niculae

Pentru transportul în Europa al tuturor trofeelor a fost nevoie de confecționarea unui container special. Animalele împăiate vor ajunge mai întâi de la Pretoria la Durban, iar de acolo urmează să fie încărcate pe un vapor și aduse în Europa.

„Ca să vii aici și să vânezi un elefant trebuie să ai buzunare adânci”

Jurnaliștii de la Sunday Times au făcut și o estimare a costurilor acestei distracții macabre: 83.096 de dolari costă realizarea trofeelor, plus taxele vamale și de transport pentru ca ele să fie aduse în România, care ar putea ajunge la cel puțin 24.000 de dolari. Cât a costat însă viața elefantului? Elvețianul Dieter Ochsenbein, care și-a făcut o meserie din a împăia cadavre de animale nevinovate, spune că Niculae ar fi putut plăti 40.000 de dolari ca să poată împușca elefantul. „Ca să vii aici și să vânezi un elefant trebuie să ai buzunare adânci”, a declarat pentru Sunday Times Dieter Ochsenbein, unul din deținătorii companiei Highveld Taxidermists, care a împăiat animalele moarte comandate de Niculae.

dieter

Dieter Ochsenbein și elefantul ucis de Ioan Niculae. Foto: Sunday Times

Firma Highveld Taxidermists, cu sediul lângă Pretoria (mai exact, în Erasmia, Gauteng, Africa de Sud), împăiază în jur de patru elefanți într-un an. Majoritatea trofeelor le sunt transportate clienților cu avionul, dar animalele de dimensiuni mari, cum ar fi elefanții, girafele, rinocerii sau hipopotamii, sunt trimise cu vaporul.

Highveld Taxidermists are aproximativ 1000 de clienți fideli, care asigură bunul mers al acestei afaceri criminale; majoritatea provin din Taxas, California și Florida, iar alte piețe promițătoare sunt Rusia și Polonia. Dieter Ochsenbein estimează că în viitorul apropiat va avea contracte bănoase și cu clienți din China. Cea mai mare comandă pe care firma sa a avut-o, de la un singur client, a fost de 400 de animale împăiate.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus