luni , 2 octombrie 2023

„Moving Van Gogh”: expoziție interactivă, la Castelul Cantacuzino

moving van gogh

Inconfundabilul cer înstelat, minunata floarea-soarelui și jocul magnetic de albastru și galben din lucrările lui Vincent van Gogh prind viață în cadrul unei expoziții interactive ce a fost inaugurată, pe 15 iulie, la Bușteni.

„Moving Van Gogh” a fost deschisă publicului la Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino din Bușteni și cuprinde animații, proiecții și instalații audio-video bazate pe tablourile lui Van Gogh. În plus, o hologramă a faimosului pictor olandez întâmpină iubitorii de artă la intrarea în galerie. Este vorba despre un proiect contemporan, care poartă privitorii între granițele dintre real și imaginar, prin compoziții video și audio fascinante. De asemenea, vizitatorii pot urmări și documentare despre viața și opera pictorului impresionist și se pot apropia, astfel, de mesajul său artistic unic.

Expoziția se desfășoară în trei săli interactive și cuprinde peste 300 de floarea-soarelui animate, care vor dansa în ritmul pașilor vizitatorilor până pe 16 octombrie. Pe lângă elementele artistice de high-tech, expoziţia va păstra până la final cele mai expresive şi dinamice 40 de heliogravuri cu lucrările lui van Gogh.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *