miercuri , 23 octombrie 2019

„Mumia“ sau ce poveste a devenit cariera lui Tom Cruise

foto

Vine o vreme în viața oricărui actor sexy, fițos și faimos de la Hollywood când i se propune un scenariu absolut idiot, iar el se vede nevoit să îl accepte, din motive știute doar de el și de primele lui fire de păr alb. Sau acceptă poate pentru că un alt actor, chiar mai bine cotat decât el la capitolul calitate-roluri a acceptat, la rându-i, să apară în pelicula cu scenariu cretinel, și atunci omul își zice da’ eu ce-am, ciungă-n păr? Lasă, că și banii ăstora sunt buni, copiii-s răsfățați, scientologia-i scumpă.

Vremea asta a venit pentru Tom Cruise odată cu povestea fabuloasă (sau fabulantă) a unei regine egiptene mumificate de vie, alăturare de noțiuni născută pesemne din impresia unor scenariști fără acces la Google Search că mumificare înseamnă să strici pe una o rolă de tifon, și s-o îndeși apoi zbătându-se în sarcofag. Iar gladiatorul Russell Crowe (ce vremuri, maică) este cel de-al doilea megastar care, asta e, o fi închis ochii și-o fi scris pe-o foaie contul IBAN, după ce a parcurs mirobolantul script al istoriei SF cu mumii vii.

Poate ați înțeles din această scurtă expunere de mai sus că „The Mummy” e un film prost. Ați înțeles bine. Poate ați înțeles că nu trebuie să mergeți să-l vedeți. Ați înțeles prost. Dacă nu aveți așteptări de cinematografie de înaltă clasă, mergeți fără grijă, puneți-vă ochelarii 3D pe nas, punga de popcorn în poală și bucurați-vă de poveste. Pentru că pe filmul ăsta îl salvează de la cel mai crunt penibil un singur element: umorul. Parcă nici el nu se ia în serios, iar asta m-a făcut să-l privesc cu îngăduință, ba chiar să râd la multe replici.

Dacă vă interesează date despre regizor, ceilalți actori, costume, efecte speciale, vă rog să citiți recenzii scrise de oameni care chiar se pricep la chestiile astea. Eu vă las mai jos doar trailerul, să vă faceți o idee despre cum stă treaba.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus