vineri , 1 decembrie 2023

Nadina Câmpean: cinci lucruri pe care le-aș salva în caz de incendiu

Nadina

Am invitat-o pe Nadina Câmpean, gazda „Știrilor dimineții” de la Antena 3, să facă o listă cu cinci, doar cinci lucruri pe care le-ar salva din casa ei în caz de incendiu. Primul dintre ele nu e tocmai un lucru, dar asta veți descoperi și voi în textul pe care prezentatoarea TV l-a scris pentru noi.

Nadina Câmpean:

1. Dixie. Prima imagine care mi-a apărut în minte în momentul în care am citit tema propusă a fost cea a pisicii mele. Nu pot şi nu vreau să-mi imaginez scena incendiului, dar cu siguranţă ar fi prioritatea mea. Orice lucru poate fi înlocuit într-un fel sau altul, dar nu aş putea avea pe conştiinţă o viaţă. În plus, recunosc, de doi ani îmi face viaţa mai frumoasă. Nu am fost niciodată mare amatoare de pisici, până acum doi ani, dar a fost şi rămâne cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodată.

2. Telefonul. Nu pentru că ar avea o valoare inegalabilă, ci pentru că aş avea nevoie de el să sun imediat la 112. Am învăţat că în primul rând trebuie să mă bazez pe mine, aşa că aş cere imediat ajutor, fără să aştept reacţia vecinilor. În plus, mi-aş suna prietenii, deoarece e evident că aş avea mare nevoie de ajutorul lor în astfel de momente.

3. Actele. După ce am rămas odată fără jumătate din acte şi am umblat zile întregi să le refac, am înţeles importanţa lor. Am învăţat să fiu mai organizată şi să am mare grijă unde şi cum le ţin. Aşa că, în caz de incendiu, aş şti exact de unde să le iau. După haosul provocat de un incendiu, numai statul la cozi imense la ghişee nu mi-ar lipsi.

4. Cheile maşinii. Evident că aş avea mare nevoie de maşină după un astfel de necaz. Din nou, îmi dau seama că sunt o persoană destul de organizată şi nu aş avea probleme să le găsesc imediat.

5. Albumul cu poze din copilărie. Dacă aş avea zece secunde în plus, cu siguranţă aş salva şi fotografiile de acum 20-25 de ani. Oricum, cele alb-negru cu greu au supravieţuit pasiunii mele de a le colora. Aproape toate pozele mele au urme de carioci, spre disperarea părinţilor şi regretul meu de acum. Noroc că acum 25 de ani nu aveam acces la carioci de calitate, iar culoarea nu prindea suficient de bine încât să se transforme în nişte caricaturi. M-am chinuit mult să le şterg, deci ar fi chiar păcat să le pierd acum.

Nadina Câmpean prezintă, de luni până vineri, „Știrile dimineții” la Antena 3, între orele 6.00 – 10.00, alături de Marius Ioniță.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *