vineri , 16 aprilie 2021

Noile reguli vestimentare: cum să depășești vechile tabu-uri în modă

GabiUrda

Foto: orchidbleu.com

Ne-am început călătoria în lumea hainelor fiind îmbrăcaţi de alţii. Apoi, am învăţat pas cu pas să o facem singuri, ba prin imitație, ba aplicând regulile dezvăluite de mame sau bunici…

Apoi, am ieşit în lume şi imaginea noastră a fost comparată cu a altora. Am crescut, hainele şi obiceiurile noastre vestimentare au devenit nişte carcase mici, care nu ne mai cuprindeau mintea şi imaginaţia. Şi, în acel moment, am uitat toate rânduielile pe care ne clădiserăm garderoba şi modul de a ne înfăţişa lumii prin vestimentaţie. Am început să experimentăm, să inversăm ordinea hainelor şi a momentelor zilei, să redefinim într-o cheie mult mai relaxată şi practică eleganța şi feminitatea.

Paiete ziua

Paiete

Reflexiile lor potenţau luminile nopţii. Paietele, lamé-ul, ţesăturile metalice marcau ieşirile fastuoase, petrecerile, casino-ul, ocazia, luxul. Azi, când evenimentele se succed cât ai clipi şi ne dorim ca strălucirea şi starea de „găteală” să ne însoţească în orice moment, purtăm articole paietate şi ziua. O jachetă paietată, alături de un top gri şi fustă pencil bleumarin, poate fi ţinuta ta pentru o dimineaţă într-un birou creativ.

Sneakers în afara sălii de sport

Sneakers

O şedinţă foto cât e ziua de lungă sau prospecţii pentru un spaţiu nou de evenimente, iar seara picioarele îmi mulţumesc pentru inspiraţia de a purta sneakers. Acest fapt nu înseamnă că toată ţinuta mea a fost în acord cu ei, dimpotrivă. Pantofii sport scot din rând o ţinută urbană, cu alura elegantă: pantaloni slim cut negri, cămaşa albă, palton camel.

Denim cu denim

Denim

Combinaţiile dintre texturi şi nuanţe diferite de jeans alcătuiesc ţinute pe cât de confortabile, pe atât de chic. Testează efectul blugilor skinny tociţi şi albiţi îmbrăcaţi alături de o cămaşă largă indigo, deloc degradată, căreia îi sufleci mânecile. Wow! Paleta de tonuri albastre este atât de plăcută, iar jocul de volume atât de armonios, încât îţi vei mixa între ele, rând pe rând, toate piesele din jeans.

Sandale/pantofi cu şosete

Pantofi Sosete

Până la capăt, care este diferenţa între a purta dresuri groase cu pantofi/sandale sau a încălţa şosete? Tot secretul este să porţi şosete frumoase, piese vestimentare cu personalitate, nu doar nişte învelitori de picioare pe care le-ai lua la sala de sport. Şosetele purtate cu sandale, mai ales sandale cu barete groase, se constituie ca accent de textură sau culoare în ţinută și fac trecerea înspre hainele mai groase purtate în partea de sus.

Printuri din categorii diferite

Printuri

Bineînţeles, purtate împreună. Cum bine spunea una dintre cititoarele mele, pentru a nu da greş, îţi trebuie mai mult decât curaj, ai nevoie de un simţ estetic educat, experimentat. Buline cu dungi este începutul în acest periplu al folosirii ţinutei ca platforma pentru mixurile de imprimeuri. Apoi, mai facem încă un pas spre printurile florale sau tribale, alăturate celor grafice. N.B. Pentru debutanţi: Folosiţi aceeaşi paletă de culoare pentru a le unifica!

Culoarea pantofilor, diferită de cea a genţii

Geanta Pantofi

Revoluţionar! Câte femei au răsuflat uşurate când rebelele care purtau pantofi desperecheaţi de geantă, însă ambele în acord cu ţinuta, au atins masa critică. De acum, toate eram eliberate de această corvoadă, atât de limitativă şi vizibilă vara: poşeta albă – pantofi albi. Pantofii tăi camel sunt perfect integraţi în ţinuta neutră în tonuri bej, cafea cu lapte, însă simţi nevoia de culoare? Alege o poşetă într-o culoare intensă, ori chiar una imprimată, ori metalizată.

Aur şi argint purtate împreună

Aur Argint

Zilele trecute admiram un asemenea amestec de metale pe degetele unei doamne trecute de 50 de ani. Fie că dedicaţi câte o mână sau încheietură fiecărui metal, fie că le unificaţi prin forme şi texturi, cele două pot fi purtate împreună. Ba chiar producătorii de bijuterii va inspiră şi au creat piese de bijuterie care îmbina aurul galben cu argintul.

Sutienul la vedere

Sutien

Nu, nu vă îndemn la exhibiţionism şi nici nu m-am răzgândit în privinţa noţiunii de „lady”. Ci, spun că, uneori, topurile transparente pot fi purtate cu sutienul la vedere (de preferat dintr-o ţesătură plină, în aceeaşi culoare cu bluza). Ce-i drept, această tendinţă le prinde de minune pe femeile mai fără forme, cu sânii mici. Altfel, devine un act vulgar şi nu unul sexy.

Clutch-urile ca poşete de toată ziua

Clutch

Eu nu deţin clutch-uri mici, şi asta se explică pentru că le port şi ca poşete de zi. Nu, nu sunt din cele versatile, cărora li se ascunde bareta. Le port în mână sau între braţ şi coaste, asemenea celor de seară, doar că acum conţin portofelul, agenda, cartea, eşarfa, pixuri etc., nu doar un ruj şi telefonul. Au un aer nonşalant, elegant, parizian, ca şi cum, distrată, nu ai avut chef să-ţi schimbi geanta de la ieşirea de aseară.

Mai multe culori intense în aceeaşi ţinută

Culori intense

În cazul în care contrastul dintre ele este extrem – galben – negru – într-adevăr, pot fi greu de suportat într-o ţinută. Însă, dacă sunt din aceeaşi sferă cromatică, ele se echilibrează: roşu cu roz sau roşu cu portocaliu, portocaliu cu galben etc. Testaţi purtând nuanţele care vă plac şi vi se potrivesc, nu neapărat cele care sunt promovate intens în media, sau folosiţi o nuanţă în vestimentaţie, iar cealaltă ca accent, accesoriu: o fustă de un roşu intens şi o geantă roz electric.

Notă LaRevista.ro: despre Gabi Urdă

Gabi Urdă este consultant de imagine și stilist personal, un om creativ și îndrăgostit de frumos, în toate formele în care el ne apare în cale. Blogul ei, gabiurda.ro, la care Gabi lucrează cu vădită plăcere și pricepere, a devenit în scurt timp o sursă de inspirație zilnică pentru noi și pentru mii de cititoare dornice să-și îmbunătățească stilul vestimentar. Articole practice, sfaturi pertinente și idei utile pentru o garderobă mai funcțională și mai bine închegată – acestea sunt doar trei dintre ingredientele-cheie ale acestui blog unde vă puteți petrece ore întregi, fără să vă plictisiți.

Gabi Urdă este și fondatoarea și organizatoarea Yard Sale, deja cunoscutul târg de haine, bijuterii, cosmetice și alte lucruri simpatice, pe care participanții le reciclează ediție de ediție.

Dacă vreți s-o întâlniți pe Gabi și să vă bucurați de consultanță vestimentară în cadrul unor sesiuni personalizate, scrieți-i pe contact@gabiurda.ro.

Fotografii: pinterest.com 

Semnat de

Un comentariu

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus