vineri , 1 decembrie 2023

Nu sânii, nici picioarele lungi! Ce apreciază cel mai mult bărbații la femei

cupluFoto: lokmarg.com

O teorie care în mod categoric va stârni câteva zâmbete în rândul reprezentantelor mai cinice ale sexului feminin: bărbații nu apreciază cel mai mult sânii mari ai unei femei, nici picioarele lungi. Cea mai importantă trăsătură pe care bărbații o caută la o femeie, susțin autorii unui studiu recent, este inteligența.

Atunci când își caută o viitoare soție, bărbații sunt mai impresionați de inteligența unei femei decât de posibilul ei bust generos, susține biologul specialist în evoluționism David Bainbridge, de la Universitatea Cambridge. Explicația, adaugă academicianul, este aceea că inteligența partenerei de viață le induce bărbaților sentimentul că ea va fi o mamă responsabilă. În plus, sugerează faptul că femeia a fost crescută de părinți inteligenți și cu preocupări intelectuale și că a avut parte de o educație bună.

Mai mult: se pare că nici picioarele lungi, un clișeu deja când vine vorba de preferințele masculine în materie de aspect fizic feminin, nu contează! Profesorul Bainbridge susține că bărbații apreciază simetria, pentru că asta le sugerează că partenera lor este tânără, sănătoasă și are gene bune. Așadar, ei ar prefera mai degrabă ca femeia să aibă picioare drepte, în primul rând, căci cele strâmbe pot crea, la nivel subconștient, ideea unei afecțiuni cum ar fi rahitismul. Și în privința sânilor lucrurile stau la fel, conform studiului. „Mărimea sânilor nu contează. Sânii mari au mai multe șanse să fie asimetrici, iar bărbații sunt atrași de simetrie. În plus, sânii mari își schimbă aspectul mult mai devreme decât cei mici, iar bărbaților le place un aspect fizic tineresc. Și bărbații nu caută picioare lungi. Picioarele drepte sunt un semn de sănătate genetică, iar asta e ceva mult mai atractiv, dar majoritatea sondajelor arată că ei preferă picioarele de lungime medie”, a explicat profesorul de la Cambridge, citat de Daily Mail.

Semnat de

Un comentariu

  1. Femeile care nu au prejudecăți,sunt cele mai apreciate de bărbați!Este adevărat că femeia trebuie să fie o doamna pe stradă și maimuță in pat!

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *