miercuri , 23 iunie 2021

Nuami Dinescu: „Bărbatul ideal există, dar nu e al meu”

NUAMI

Nu există loc de ipocrizii într-o conversație cu Nuami Dinescu. E unul dintre cei mai buni și mai onești oameni pe care-i cunosc. E amuzantă și plină de viață, așa încât ți-e greu să stai supărat în preajma ei. Are însă și-o doză de nostalgie și de umor amar, atunci când vorbește despre lucrurile care o dor. E o actriță cu un talent aparte, din păcate nu îndeajuns exploatat, până acum, de creatorii de teatru și film. Și are un suflet cât zece, căci încap în el, deopotrivă, oameni și „capre”… Citiți cartea ei, recent lansată, și-o să vă convingeți.

 E un eveniment să scrii o carte? Cum a fost pentru tine povestea asta, cum ai trăit-o?

Eu cred că e. E un eveniment pentru tine, care nu te-ai crezut în stare să legi vorbele între ele şi asta să trezească interes, ori să-ţi imaginezi că atâta lume se va regăsi în ce scrii. E un eveniment pentru că noi nu am fost încurajaţi să ne căutăm şi alte resurse, în afara celor care îţi pun pâinea cea de toate zilele în mână, şi nu ştim cam de ce suntem în stare, decât atunci când asta chiar se întâmplă. E un eveniment pentru mine, care am făcut şcoala de teatru târziu, am jucat puţin, m-am rătăcit pe la TV vreo șapte ani, şi acum descopăr că mai am şi altă cale de acces la inimi – a mea şi oamenilor – prin scris.

Eu nu m-am simţit „autor” deloc, m-am simţit ca atunci când sunt invitată la câte o conferinţă sau o prezentare şi trebuie să vorbesc cu publicul. Şi, cum publicul e cald, povestea a fost frumoasă. Îmi face plăcere când îmi scriu oamenii după ce citesc cartea, şi-mi scriu frumos, ca şi când aş fi fost o undă nevăzută, strecurată în sufletul lor, şi aş fi povestit ce am văzut pe acolo. Asta îmi dă sentimentul că nu am pierdut vremea degeaba!

Semnat de

Un comentariu

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus