miercuri , 20 ianuarie 2021

Nuami Dinescu: Cinci mari plăceri

Nuami1

Am provocat-o pe Nuami Dinescu la o suită de mărturisiri de suflet, așa cum ea știe cel mai bine să facă. Iar actrița ne face s-o iubim și mai mult, pentru frumusețea spirituală pe care ne-o oferă cadou, prin fiecare cuvânt pe care l-a așezat în destăinuirea ei.
Nuami Dinescu, despre cinci dintre cele mai mari plăceri ale sale:

  • Să stau ore în şir pe malul mării, în tăcere, cu un om care mi-e drag. Fără să vorbim, fără să auzim muzică, fără zgomot, şi fără multă lume în jur, doar marea care zice ea ceva pe limba ei. E destul de greu să faci asta azi, dar se mai găseşte câte un colţişor, unde îmi las poverile în valurile ei sărate că lacrimile. Pe care mi le las să le spele tot ea… pentru că pe malul mării mă simt mică, liberă şi femeie.
  • Să spun da atunci când asta aduce bucurie cuiva; când pot să bucur ziua cuiva îmi face mare plăcere; când prezenţa mea aduce banii necesari unei surprize sau unui tratament, sunt un om fericit! Când reuşesc, prin orice mijloace, să ajut un suflet, să ştiu că un copil sau un căţel şi-au găsit adăpost, da, e una din plăcerile vieţii mele.
  • Să mă uit la filme până nu mă mai pot concentra; să mă uit la un film cu Al Pacino şi să-mi imaginez cum ar fi să stau undeva în umbra lui. Mi-a rămas în minte imaginea cu el încercând să facă o cafea pentru prietenul lui, Grobel, căruia îi spune că-l invidiază că are acasă o femeie cumsecade…
  • Să fac daruri; mă simt extraordinar de bine când am bani şi pot să cumpăr pentru cineva ceva ce ştiu că-şi doreşte foarte mult. Imaginea unui om căruia îi dăruieşti ceva ce şi-a dorit, fără să-și fi exprimat dorinţa, e de nepreţuit; felul în care te simţi când te întreabă de unde ai ştiut? te răsplăteşte cu o stare ca de zbor.
  • Îmi place mult să mă plimb, să merg pe jos fără ţintă, să umblu prin locuri neştiute, să descopăr locuri şi oameni datorită cărora mă surprind spunând da în situaţii în care altădată aş fi spus nu; îmi place să merg pe jos mult, pe drumuri mai puţin umblate, ca într-o călătorie iniţiatică în care să mă întâlnesc cu mine pe alte străzi, în alte lumi, poate în universuri paralele.

Nuami Dinescu este autoarea cărții „Eu nu sunt Tanța”, apărută la editura Cartea de Suflet și editată de Alina Grozea.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus