duminică , 17 octombrie 2021

Nuami Dinescu: „Eu sunt o anti-vedetă”

Nuami

Este unul dintre cei mai vii oameni pe care-i cunosc. E sinceră, e plină de viață și are un suflet bun ca pita caldă. Este, într-adevăr, așa cum se descrie, o „anti-vedetă”, căci n-am văzut-o niciodată exersând balansul între ipocrizie și grandoare.

Nuami Dinescu, într-un dialog inedit cu LaRevista.ro.

Care sunt primele lucruri pe care le faci dimineaţa? 

După ce mă „extrag” din pat, mă uit în oglindă! Am două vârtejuri la breton şi mă uit întâi să văd cât de rău îmi stă părul! Apoi mă duc să mă spăl, mă pieptăn, mă dau cu ruj, îmi arunc nişte haine pe mine şi ies cu câinii afară. Nu înainte de a mai arunca o privire în oglindă. Abia după ce ne întoarcem de afară facem cafea, răspundem la mailuri…

Cei mai buni oameni de televiziune mi se par…

Mă întrebi de oamenii de televiziune de la noi? Cristina Țopescu, Cătălin Ştefănescu…

Emisiunile mele preferate sunt…

Mă uit la tot ce are legătură cu producţia de filme, cu teatru; emisiunile de gătit, de exemplu, mă relaxează (îmi trece foamea când mă uit la ele!). Mă uit, când apuc, la „Ca-n filme”, de la Digi TV. Sau la Chatty Man cu Alan Carr, la seriale pe BBC Entertainement.

Ziarele şi revistele pe care le citesc deseori sunt…

Nu prea mai citesc ziare şi reviste…

Partea cea mai frumoasă a meseriei mele este…

Joaca. Bucuria. Starea de bine şi energia pe care ţi-o dă căutarea unui personaj, adrenalina şi emoţia unei emisiuni noi. Meseria asta e ca o stare de graţie care vine şi te alimentează, pur şi simplu.

Cel mai îndrăzneţ vis profesional al meu este…

Un film. Mare. Şi un rol de compoziţie.

Cea mai mare reuşită din cariera mea este…

Nu ştiu dacă am aşa ceva. Cea mai mare ambiţie a mea a fost să joc la „Tănase”, şi atât. Nu să fiu la TV, dar viaţa bate filmul.

Şi cel mai mare eşec…

Nici aşa ceva nu cred că am. Sau nu am perceput eu nimic ca fiind eşecul vieţii mele, dar mai am timp… Și de reuşite, şi de eşecuri, nu ştii niciodată!

Ce ai încerca să faci, în viaţă, dacă ai şti că n-ai putea da greş?

Sincer? Mi-aş cumpăra  o casă mare, undeva lângă o pădure, departe de lumea nebună a oraşului şi mi-aş lua mulţi copii. Să fie ai mei. Şi i-aş creşte alături de câini, pisici, vaci, iepuri… Ca în poveşti…

La ce eşti dispusă să renunţi, ca să ai ceea ce îţi doreşti cu adevărat?

Nu ştiu… Acum nici nu mai ştiu ce-mi doresc; ce-mi doream acum trei ani, de exemplu, nu îmi mai doresc azi. Lumea s-a schimbat, m-am „împrietenit” cu nişte dezamăgiri, cu nişte deziluzii şi trebuie să mă gândesc punctual la ce-mi doresc ca să ştiu la ce pot renunţa. În general, însă, eu nu prea renunţ, merg, cum zice mama, cu toate „târâș”!

Slăbiciunea pentru care mă critic cel mai mult este…

Încrederea mea în oameni, în anumiţi oameni, despre care cred, în zadar, că se pot schimba…

Când ţi-a fost ultima oară ruşine şi de ce?

Acum vreo două săptămâni m-am dus să-mi cumpăr nişte mărunţişuri dintr-un supermarchet unde merg de obicei; mi-am verificat banii de pe card, că nu mai ştiam ce bani am… Ajung la casă, dau să plătesc, îmi pune casiera tastatura în faţă să scriu codul PIN şi mi s-a făcut alb în cap. În spatele meu coadă, vreo cinci persoane, chiar lângă  mine un tip care se uita într-un fel… acuzator… Casiera, drăguţă, zice: Staţi liniştită, închid bonul, staţi un pic şi vă amintiţi! Verific ce cash aveam, cu un ochi la lumea care se uita lung, spre norocul meu mi-au ajuns, cu mărunţi cu tot. Cred că eram foc pe sub blush-ul din obraz… Îmi iau cumpărăturile, fac trei paşi, nu mă mai uit înapoi de jenă şi când să ies pe uşă, îmi amintesc codul…

Când ţi-a fost cel mai clar că numele tău e un brand? 

Este?? Nu ştiu…

Cea mai frumoasă dovadă de dragoste pe care am primit-o vreodată a fost…

Când cineva pe care nu l-am chemat, a aflat că am nevoie de el şi a venit la miezul nopţii, din partea cealaltă a oraşului, să mă ajute. Nu pot să intru în detalii…

Cel mai bun lucru pe care l-am făcut în viaţa cred că este…

Că am reuşit să-mi iau diploma de actor. Cu medie mare, cu semnătura lui Dem Rădulescu şi Adrian Pintea, la o vârstă la care lumea nu mai are chef de mers la şcoală şi de învăţat. Că am primit nota 10 la examenul de actorie, de la Dem Rădulescu.

Dacă ar fi să dai timpul înapoi, în ce moment al vieţii tale ai vrea să te opreşti acum?

Nu cred că m-aş întoarce mult… Aş rămâne în vara asta, pe malul mării, aștepând emisiunile de a doua zi.

Care e sunetul pe care-l deteşti cel mai mult?

O uşă trântită…

Parfumul meu favorit este…

Sensi, Armani.

Partea mea preferată a zilei este….

Dimineaţa, cu cafeaua şi cu ai mei care se trezesc…

Cel mai spectaculos om pe care l-am cunoscut este…

Ileana Vulpescu.

Care e cel mai mare viciu al tău?

Cred că sunt perfectă, că nu am vicii! Nu fumez, nu beau – foarte rar, aşa, de atmosferă… Nu-mi plac bărbaţii care aparțin deja cuiva… Deci, sunt perfectă!

Care a fost momentul tău cel mai crunt de sărăcie?

Nu am avut aşa ceva, slavă Domnului… Nu ştiu cum s-a întâmplat, nu m-am scăldat niciodată în bani, dar moment crunt de sărăcie nu am trăit, şi-i mulţumesc lui Doamne Doamne că nu ştiu cum e.

Care e cel mai groaznic lucru pe care l-ai face pentru bani?

O să-ţi răspund cinstit – nu am făcut şi nu fac nimic care să mă facă să mă urăsc, să mă detest în ideea în care aş face ceva pentru bani, de aia nici nu sunt vreo bogătaşă. Banii sunt buni, ne folosesc, câteodată cumperi un pic de fericre pentru cineva, dar eu nu aş face nimic dezonorant pentru bani. Sper doar să nu fiu nevoită să pun în balanță vreodată o viaţă cu… ceva groaznic, pentru bani.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus