marți , 5 decembrie 2023

O pictură cu Elvis, de Andy Warhol, vândută cu aproape 82 de milioane de dolari, la o licitație-record

Triple Elvis

O pictură a lui Elvis Presley, realizată de Andy Warhol, s-a vândut aseară, la New York, cu 81,9 milioane de dolari, la cea mai bănoasă licitație din istoria artei.

Casa de licitații Christie’s a vândut artă contemporană și post-belică în valoare de 853 de milioane de dolari, depășind estimările dinaintea evenimentului, care preconizau vânzări de 836 de milioane de dolari, anunță The Independent. Printre cele mai valoroase piese, financiar vorbind, s-au numărat două lucrări de Andy Warhol: „Triple Elvis” și un portret al legendarului actor Marlon Brando, intitulat „Four Marlons” și adjudecat cu 69,6 milioane de dolari. „Este o piață condusă de colecționari din lumea întreagă, care caută tot ce e mai bun. E vorba despre cinci, șase sau șapte cumpărători care se întrec în a plăti 50 sau 60 de milioane pe un obiect”, a declarat Brett Gorvy, reprezentant al casei Christie’s, citat de Reuters.

2

Precedentul record al casei Christie’s pentru cea mai valoroasă licitație din istorie s-a înregistrat în luna mai, anul acesta, când au avut loc vânzări de 745 de milioane de dolari.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *