joi , 7 decembrie 2023

O piele sănătoasă în orice anotimp: patru pași simpli de îngrijire a tenului masculin

man

Ritualul de frumuseţe al bunicului meu însemna să-şi spele fața cu săpun şi apoi să-şi aplice bucăţele de hârtie igienică peste tăieturile de la râs, aşa că îl vedeam cu măcar o bulină de hârtie igienică, lipită bărbăteşte pe faţă, în fiecare dimineaţă. E adevărat că, pe vremea lui,nu se cădea” ca bărbaţii să facă mai mult de atât în ceea ce priveşte îngrijirea estetică. Orice gest mai mult de atât era etichetat ca nebărbatesc”. Ei bine, domnilor, din fericire, era aceea a apus! Un ten sănătos, moale, plăcut la atingere este în zilele noastre la fel de important pentru bărbaţi ca şi pentru femei.

E adevărat că bărbaţii îşi doresc rutine de frumuseţe mai rapide de cât cele ale femeilor, aşa că vă recomand mai jos un program scurt de estetică masculină, în patru paşi.

Pasul 1 – Curăţarea

Ei bine, pentru acest pas trebuie să vă faceţi timp. Nu înseamnă să vă cumpăraţi neapărat demachiante, însă este esential să spălaţi fața în fiecare zi, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, înainte de culcare. Chiar dacă nu vedeţi praful şi noxele aşezate maiestuos în timpul zilei pe faţa voastră, vă asigur că ele sunt acolo. Gândiţi-vă la câte sunteţi expuşi în fiecare zi: poluare, gaze de eşapament, fum de ţigară, praf. Toate aceste particule mici se aşează pe faţa voastră şi cauzează suficient de multe probleme, de aceea vă sfătuiesc să vă curăţaţi fata cu religiozitate. Chiar dacă ritualul de curăţare înseamnă de principiu să vă spălaţi fata, încercaţi totuşi să nu folosiţi pentru această operaţiune săpunuri obişnuite. Acestea sunt pline de detergenţi şi agenţi parfumanți, care pot fi foarte duri cu faţa voastră, ca să nu mai spun că o deshidratează. Există săpunuri lichide destinate exclusiv curăţării feței. Tenurile masculine tind să fie mai grase decât tenurile femeilor, deci căutaţi un săpun lichid pentru față care se adresează tenurilor normale spre grase, sau tenurilor mixte, pentru a avea o curăţare corectă. Retineți: dacă nu vă curăţaţi fața în mod regulat, excesul de sebum, praful, noxele şi toate celelalte enumerate mai sus vă vor înfunda porii şi pot cauza apariţia coşurilor și chiar a eczemelor.

Pasul 2 – Exfolierea

Dacă chiar vreţi să simţiţi o diferenţă în calitatea tenului vostru, acesta este următorul pas pe care vi-l recomand. Exfolierea este procesul de înlăturare a celulelor moarte de la suprafaţa tenului. Puteţi să cumpăraţi un scrub sau soţia /prietena voastră v-ar putea lăsa la îndemână, în baie, o punguţă cu zahăr brun. Aplicaţi-l pe fața umedă, la duş, masaţi şi gata, celulele moarte s-au dus! Exfolierea ajută, de asemenea, şi la înmuierea foliculilor de păr, ceea ce va conduce la un bărbierit mai uşor. Şi cea mai bună parte? Nu trebuie să vă exfoliaţi tenul în fiecare zi, dacă o faceţi de două ori pe săptămână este perfect. Casa Shiseido are o linie dedicată bărbaţilor – Shiseido Men. Vă recomand să încercaţi din această gamă Deep Cleansing Scrub. Găsiţi gama Shiseido Men la magazinele Sephora şi Douglas. În cazul în care nu vreţi să faceţi un drum până la Sephora sau Douglas, mergeţi la farmacie, şi veţi găsi Vichy Normaderm 3 în 1, care este în acelaşi timp o cremă de curăţare, exfoliant şi mască.

Pasul 3 – Hidratarea

Cremele hidrante pot face o diferenţă uriaşă între un ten îngrijit şi unul neglijat. De fapt, tenul masculin are chiar mai multă nevoie de hidratare decât tenurile feminine. Şi asta din cauza bărbieritului. Ori de câte ori folosiţi lama de ras, nu înlăturaţi doar părul, ci înlăturaţi de asemenea şi uleiurile naturale existente pe faţă şi care menţin umiditatea necesară tenului. Şi atunci, ce faceţi? Cel mai probabil, aplicaţi pe faţă o loţiune after shave pe bază de alcool, care arde cu mult succes tenul. Mai mult, alcoolul din after shave vă deshidratează şi mai tare fața. Cum puteţi combate asta? Cu un agent hidratant. O cremă hidratantă vă va ajuta să restabiliţi echilibrul de umiditate necesar tenului, şi de asemenea, să preveniţi arsurile după bărbierit. Vă sugerez să căutaţi o cremă hidratantă cu factor de protecţie, care vă va apăra tenul de efectele negative ale radiaţiilor UV. Neprotejarea de radiaţiile UV duce la o îmbătrânire prematură a pielii, la riduri şi, cel mai rău, la cancer de piele. Statisticile arată că, din totalul cancerelor de piele, 80 % se instalează la bărbaţi caucazieni.

Vă recomand crema din gama Shiseido Men – Total Revitaliser.

Pasul 4 – Buzele

Credeţi sau nu, buzele voastre îmbătrânesc, în timp, la fel ca şi cele ale femeilor. Uitaţi-vă, spre exemplu, la o fotografie de când aveaţi 20 – 25 ani. Nu-i aşa că aveaţi buze fine şi mai pline? Din păcate, cu trecerea timpului, rezervele de colagen din buze scad, iar buzele se subţiază cu fiecare zi. Femeile au avantajul de a utiliza contururi corectoare pentru buze, glossuri şi rujuri, însă bărbaţii nu se pot folosi de aceste trucuri. Vă invit să folosiţi vaselină sau un baton necolorat pentru buze, mai ales că acum se apropie vremea friguroasă, iar buzele se vor usca şi crăpa dacă nu le acordaţi atenţie. Aplicaţi de mai multe ori pe zi, şi mai cu seamă atunci când petreceţi mai mult timp afară, în frig.

Nu în ultimul rând, un parfum de calitate vă va sublinia întotdeauna personalitatea şi masculinitatea. Vă sfătuiesc ca atunci când cumpăraţi parfumul, să vă asiguraţi că în aceeaşi gamă există şi un after shave şi deodorant. Nu este indicat ca parfumul, deodorantul şi aftershave-ul să fie din game diferite sau de la firme diferite. Pentru că aromele lor se vor lua la întrecere şi cele cele mai multe ori, rezultatul ar putea fi dezastruos.

Încercaţi să introduceţi aceşti paşi în rutina voastră zilnică şi vă garantez că veţi observa rezultate notabile în foarte scurtă vreme. Iar femeile zilelor noastre apreciază întotdeauna un ten curat şi îngrijit, nu-i aşa, doamnelor?

Unde o puteți găsi pe Lili Psarudakis

Lili Psarudakis este cosmetolog și estetician cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, fiind speciaizată atât în terapii faciale, cât și corporale. A absolvit școala de beauty Ergastiri din Salonik, unde a și deținut propriul său salon de frumusețe, Lili Cosmetic Institute. De asemenea, a urmat numeroase seminarii de specializare, susținute de mari companii din domeniul frumuseții, cum ar fi Bruno Vassari, Estée Lauder, La Prairie, Shiseido și Sothys. În prezent, activează la un salon bucureștean, iar dacă doriți să o contactați, o puteți face la numărul de telefon 0728.424.081, la adresa de email lilianapsa07@gmail.com sau pe Facebook.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *