sâmbătă , 2 decembrie 2023

O plimbare de 25 de minute, în fiecare zi, ne poate prelungi viața cu șapte ani

plimbarefoto

O simplă plimbare de 25 de minute pe zi ne poate prelungi viața cu șapte ani, spun cardiologii, care adaugă că orice formă de mișcare, chiar și moderată, înjumătățește riscul de infarct la persoanele de peste 50 de ani.

Noul studiu, prezentat duminică la congresul Societății Europene de Cardiologie și citat de The Telegraph, sugerează că mișcarea efectuată în mod regulat încetinește procesul de îmbătrânire.

O echipă ce cercetători germani au studiat efectele sportului asupra unui grup de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani, care nu făcuseră mișcare până atunci. După șase luni în care aceștia au făcut zilnic exerciții fizice, cercetătorii au observat modificări semnificative în felul în care funcționează acum organismele lor. „Dacă faci regulat mișcare moderată, chiar și când ai deja peste 50 de ani, îți reduci riscul de infarct cu 50 %. Asta înseamnă enorm”, a declarat profesorul de cardiologie Sanjay Sharma. „Mișcarea îți prelungește viața cu trei până la șapte ani. E un anti-depresiv, îmbunătățește funcția cognitivă și există acum dovezi că întârzie instalarea demenței. Putem arăta mai tineri când avem 70 de ani și putem trăi până la 90”, a adăugat cardiologul.

Nu e niciodată prea târziu să începem să facem mișcare, mai spun doctorii. O serie de studii separate au arătat că persoanele care încep să facă sport când au deja 70 de ani sunt mai puțin predispuse să dezvolte fibrilație arterială, o tulburare a ritmului cardiac ce afectează aproximativ 10 % din oamenii cu vârste de peste 80 de ani.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *