duminică , 25 iulie 2021

Oamenii au nevoie de cinci minute pentru a-și găsi sufletul pereche

cuplu

Un nou studiu demonstrează că oamenii au nevoie de numai cinci minute pentru a-și găsi sufletul pereche, acest interval de timp fiind suficient pentru ca ambii parteneri să-și dea seama dacă au întâlnit persoana potrivită.

Discuția care are loc pe parcursul unei prime întâlniri este la fel de importantă ca și felul în care arată o persoană, arată studiul publicat în American Journal of Sociology și citat de abcnews.com. „Toţi întâlnim o persoană despre care considerăm că arată minunat, iar, în momentul în care deschide gura, ne dăm seama că totul este atât de diferit faţă de ceea ce credeam”, a declarat sociologul Dan McFarland, de la Universitatea Standford, coautor al studiului.

Sociologul, alături de un profesor de lingvistică de la Universitatea Stanford, au studiat comportamentul participanților la 1000 de sesiuni de speed-dating și au ajuns la concluzia că prima impresie este foarte importantă atât pentru femei, cât și pentru bărbați. De asemenea, studiul mai arată că femeilor le este mai dificil să-și găsească un partener, întrucât sunt mai selective decât bărbații. De asemenea, femeilor nu le plac întrebările venite din partea bărbaților pe care îi întâlnesc, simțindu-se presate în situații în care trebuie să ofere explicații despre ele însele. Bărbații, în schimb, „sunt foarte gălăgioși, râd mai mult, ca mai apoi să devină monotoni”, dezvăluie autorii studiului.

Întâlnirile-fulger (speed-dating) au loc între persoanele singure de mai bine de un deceniu și au devenit foarte populare pe platformele online. Ideea de bază este de a aduna la un loc mai multe persoane singure și de a le lăsa să aleagă după ce au petrecut cinci minute de discuții cu fiecare potențial partener.

Foto: drperrone.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus