vineri , 1 decembrie 2023

Oază de liniște și frumusețe: portul din Madeira

Madeira1

Dacă nu vă puteți lua o vacanță chiar acum, încercați un exercițiu de imaginație care să vă aducă puțină liniște interioară: sunteți chiar aici, în portul din Madeira, în mijlocul acestui peisaj parcă desprins dintr-o ilustrată. Așteptați să vă îmbarcați într-o călătorie nouă, suprinzătoare. Sau așteptați pe cineva drag, care urmează să coboare curând dintr-un vaporaș. Și fiecare moment în care ați crezut că viața nu e așa cum ar trebui să fie vi se pare departe, departe, ca și cum nici nu l-ați fi trăit vreodată.

Madeira a fost numită, inițial, Ilha da Madeira (Insula Lemnului), de către căpitanul João Gonçalves Zarco, în 1420. Se află la vest de Maroc și face parte din arhipelagul Ihlas Selvagens (Insulele Sălbatice), care mai cuprinde o fâșie de uscat, Porto Santo, și altre trei insule nelocuite (Ihlas Desertas). Madeira este o insulă vulcanică, și chiar dacă vulcanul nu mai este activ, peisajul a fost modelat de izbucnirile sale din trecut. Relieful este predominant muntos – cel mai înalt vârf este Pico Ruivo, 1861 de metri – iar proximitatea mării îi conferă insulei exotism și o frumusețe care-ți taie respirația. Portul, surprins în lumina apusului de soare, devine o oază de liniște în care oricine s-ar putea regăsi, la distanță de tumultul vieții cotidiene și mai aproape de sine.

Foto: poortastemag.com

Semnat de

Un comentariu

  1. Cred ca sunt foarte multe locuri superbe in lumea asta draga… Raman,insa,convinsa ca sunt foarte multe la noi,un litoral mult mai ofertant decat cel bulgaresc,grecesc…In tara-deja-multe destinatii suprebe…Chiar daca sunt soselele care sunt si ptr care se face atata caz tot e mai frumos,mai aproape,mai ieftin…Haideti sa nu mai fim atat de snobi-e foarte frumos sa vezi Venetia,Madeira,sa faci shopping in Austria…Nu ar fi mai bine sa faci toate astea dupa ce ai epuizat ce-i pe plaiuri romanesti?Suntem printe ultimele tari care au traditiile pastrate,daca nu chiar ultima…Petre Tutea zice atat de bine-cand va muri ultimul taran adevarat,vom fi pierduti…Nu-i departe momentul,asa ca profitati!!

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *